ΕΛΛΑΔΑ

Βίντεο αποκαλύπτει το ενορχηστρωμένο σχέδιο του Ερντογάν στα σύνορα

Ένα αποκαλυπτικό βίντεο που δείχνει πώς οργανώθηκε η μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στα ελληνικά σύνορα

ADS

Βίντεο-ντοκουμέντο, το οποίο αποκαλύπτει το ενορχηστρωμένο σχέδιο της Τουρκίας για τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, φέρνει στο φως της δημοσιότητας το ethnos.gr. Στο βίντεο φαίνεται η οργάνωση από την τουρκική πλευρά για τη μεταφορά των μεταναστών και προσφύγων από την Κωνσταντινούπολη στα σύνορα της Τουρκίας με τις Καστανιές. Κομβόι από πούλμαν κατευθύνονται προς τα σύνορα, «τροχονόμοι» με φωσφοριζέ γιλέκα τους δείχνουν το δρόμο, ενώ όταν τελικά φτάνουν στον προορισμό τους άντρες με φακούς παραλαμβάνουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες για να τους οδηγήσουν στη οριογραμμή. Οι άντρες αυτοί τους λένε να κάνουν γρήγορα.

Μάλιστα, μέσα στο πούλμαν από όπου τραβήχτηκε το βίντεο φαίνονται να κάθονται στις μπροστινές θέσεις άτομα που δε μοιάζουν με μετανάστες. Ο ένας έχει πάνω του μία επαγγελματική φωτογραφική μηχανή, ενώ ένας άλλος φαίνεται ότι τραβάει με το κινητό του βίντεο, πιθανότατα για να προπαγανδίσει ότι άνοιξαν τα σύνορα. Κατά την παραλαβή των μεταναστών φαίνεται ακόμα και ένας άντρας που πιθανότατα είναι Τούρκος αστυνομικός ή άντρας της χωροφυλακής, καθώς έχει στο παντελόνι του χειροπέδες, φοράει μάσκα στο πρόσωπο και κρατάει φακό.

Ας τα πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Το πούλμαν με τους πρόσφυγες, μετανάστες και τους «συνοδούς» που κάθονται στις πρώτες  θέσεις κατευθύνεται προς τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο. Στο δρόμο φαίνονται και άλλα πούλμαν να κάνουν την ίδια δουλειά, ενώ φαίνονται για τον ίδιο σκοπό να πηγαινοέρχονται βανάκια αλλά και ταξί. Στο 3.25 του βίντεο φαίνεται άτομο με φωσφοριζέ γιλέκο να δείχνει, εν είδει τροχονόμου, στο πούλμαν ποια κατεύθυνση πρέπει να ακολουθήσει.  

Στο 4.45 ένας διακινητής ή πρόσγυγας/μετανάστης (δεν είναι σαφές τι από τα δύο είναι) δείχνει στο κινητό του τον ποταμό του Έβρου, δηλαδή τον προορισμό του, και λίγο μετά την Κωνσταντινούπολη, το σημείο δηλαδή από όπου ξεκίνησε. Στο 7.10 το πούλμαν φτάνει στον προορισμό του, δηλαδή σε απόσταση αναπνοής από τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο.

Στο 7.26 του βίντεο φαίνεται ένας πεζός άντρας να περιμένει το πούλμαν, να προσεγγίζει τον οδηγό και να του δίνει οδηγίες για τη συνέχεια. Στο 12.02 φαίνεται ένα ταξί που μόλις έχει αποβιβάσει κόσμο, ενώ στο 12.12 οι μετανάστες και οι πρόσφυγες αποβιβάζονται από το λεωφορείο. Στο 13.20 τους παραλαμβάνει αμέσως άντρας που τους περίμενε να φτάσουν. Φοράει σκούφο, κρατάει φακό και έχει το ρόλο του συνοδού τους. Τους λέει να κάνουν γρήγορα και τότε αρχίζουν γρήγορο περπάτημα προς τα σύνορα μέσα στο σκοτάδι.

Στο 19.31 φαίνεται άντρας με μαύρα ρούχα που μοιάζει με Τούρκο αστυνομικό ή άντρα της χωροφυλακής. Και αυτό γιατί έχει στο παντελόνι του χειροπέδες, φοράει μάσκα και κρατάει φακό. Στο 19.48 κλωτσάει έναν διερχόμενο πρόσφυγα ή μετανάστη, θέλοντας να του δείξει ότι πρέπει να προχωρήσει πιο γρήγορα προς τον Έβρο, ενώ στο 19.52 καταλαβαίνει ότι βιντεοσκοπείται και λέει στον πρόσφυγα ή μετανάστη να κατεβάσει κάτω το κινητό του τηλέφωνο. Στο 19.43 δίπλα στον μαυροφορεμένο άντρα φαίνεται και ένας άλλος άντρας, ο οποίος φοράει στρατιωτικό τζάκετ, ενδεχομένως και μπερέ. Μοιάζει με στρατιωτικό αλλά η ορατότητα -λόγω της νύχτας- δεν επιτρέπει βέβαια συμπεράσματα.

ethnos.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button