ΕΛΛΑΔΑ

Τζια: Οργή για το άλογο που βρέθηκε κρεμασμένο σε πλαγιά

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει για τη νέα κακοποίηση κακοποίηση ζώου, όπου οι ιδιοκτήτες ενός αλόγου στην Τζια αποφάσισαν να δέσουν ένα άλογο, με αποτέλεσμα το ζώο να κρέμεται αβοήθητο από μια πλαγιά.

Η εικόνα του παστουρωμένου αλόγου στην Τζια προκαλεί οργή και θλίψη, ενώ όπως έγινε γνωστό για την υπόθεση συνελήφθη ένας 34χρονος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το άλογο κρεμάστηκε εξαντλημένο σε μια πλαγιά στην Τζιά, σε επαρχιακό δρόμο του νησιού και αρχικά διερχόμενοι οδηγοί, οι περισσότεροι τουρίστες, νόμιζαν πως έγινε ατύχημα.

«Το κλωτσούσε για να σηκωθεί»

Όταν οι τουρίστες κάλεσαν σε βοήθεια, «ήρθε η κάτοχος θυμωμένη με όσους ασχολήθηκαν, έκοψε τα σχοινιά από την μια πλευρά και άρχισε να το κλωτσάει για να σηκωθεί». Στη συνέχεια οι τουρίστες έκαναν καταγγελία στον Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών ΙΠΠΟΘΕΣΙΣ, ο οποίος προχώρησε σε καταγγελία στην αστυνομία.

Όπως καταγγέλλει ο σύλλογος αποδείχθηκε πως «το ζώο, του οποίου τα πόδια ήταν δεμένα μεταξύ τους και εκείνο δεμένο σε μια ελιά δίπλα σε μια πλαγιά, ψάχνοντας νερό και εξαντλημένο λύγισε και κρεμάστηκε στην πλαγιά».

Συνελήφθη ένα άνδρας 34 ετών και κρατείται που φαίνεται να έχει συγγενική σχέση με τη γυναίκα που κλωτσούσε το άλογο.

Η Ρόζα Ρούσσου, ιδρυτικό μέλος του « ΙΠΠΟΘΕΣΙΣ» και εθελόντρια, μίλησε στο Mega για την υπόθεση, λέγοντας πως όταν δέχτηκαν την καταγγελία, τους είχαν δώσει τις φωτογραφίας και κατόπιν προχώρησαν στην καταγγελία.

«Ελπίζουμε να προχωρήσουμε και σε απομάκρυνση του ζώου από την οικογένεια. Η ιχνηλασιμότητα των υποειδών δεν υπάρχει ακόμα στην Ελλάδα. Ξεκίνησε να εφαρμόζεται η ευρωπαϊκή νομοθεσία τον Οκτώβριο, καταγράφοντας τα ζώα, ώστε να έχουν μία ταυτότητα, μία νομοθεσία που η χώρα μας έπρεπε να έχει κάνει από το 2008. Το ζώο έχει επιβιώσει».

Related Articles

Back to top button