ΕΛΛΑΔΑ

Τσουχτερά πρόστιμα και λουκέτα σε beach bar και εστιατόρια

«Λουκέτα» και πρόστιμα χιλιάδων ευρώ επιβλήθηκαν τις τελευταίες δύο ημέρες από κλιμάκια του υπουργείου Ανάπτυξης και την ελληνική αστυνομίας, σε παραβάτες των κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης για την πανδημία κορωνοϊού. 

Κατά το χρονικό διάστημα 14-15/7 το Συντονιστικό Κέντρο Εποπτείας της Αγοράς και Αντιμετώπισης του Παραεμπορίου (ΣΥΚΕΑΑΠ) της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και η Ελληνική Αστυνομία, διενέργησαν ελέγχους σε 69 Δήμους σε όλη την ελληνική επικράτεια, με αντικείμενο την εφαρμογή των κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης, προκειμένου να αποτραπεί η διασπορά του κορωνοϊού COVID-19.

Συνολικά ελέγχθηκαν 569 σημεία ενδιαφέροντος σε παραλίες, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, πολυκαταστήματα και άλλα σημεία.

Στα 39 από αυτά βεβαιώθηκαν 51 παραβάσεις (ποσοστό 6,85%) και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 13.350€ που αφορούσαν κυρίως τη μη χρήση μάσκας από το προσωπικό εργασίας, καθώς και υπέρβαση της αναλογίας ατόμων ανά τ.μ. συνολικής ωφέλιμης επιφάνειας.

Τέλος επιβλήθηκε η αναστολή λειτουργίας δύο καταστημάτων Υγειονομικού ενδιαφέροντος για δεκαπέντε ημέρες.

Related Articles

Back to top button
Close
Close