ΕΛΛΑΔΑ

Τσακαλώτος : Η λύση δεν είναι επαρκής αλλά είναι η καλύτερη δυνατή

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μετά το πέρας της συνεδρίασης του Eurogroup στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η ελληνική αποστολή, σημείωσε πως η συμφωνία είναι περισσότερο σαφής αλλά δεν είναι αυτή που αντιστοιχεί στις θυσίες του ελληνικού λαού.

Ειδικότερα ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών υποστήριξε πως η συμφωνία που επετεύχθη δεν είναι επαρκής προσθέτοντας  “αλλά  αναγνωρίζουμε ότι δεν θέλουμε το τέλειο να είναι ο εχθρός του καλού και αναγνωρίζουμε ότι όλες οι πλευρές έχουν επιχειρήσει να φτάσουν σε έναν συμβιβασμό”.

Περαιτέρω σημείωσε ” Λάβαμε  επί του συνολικού προγράμματος. Πιστεύαμε ότι δεν υπήρχε τον Μάιο, “ότι δεν υπήρχε αρκετή σαφήνεια για τους επενδυτές”. “Τώρα υπάρχει φως στο τούνελ”, δήλωσε.

Αναφορικά με την είσοδο της Ελλάδας στο QE, σημείωσε πως “δεν μπορώ να προκαταλάβω την απόφαση της ΕΚΤ, θα αποφασίσει μόνη της”. Ενώ επιπρόσθετα επεσήμανε πως “Μπορούμε να μιλάμε για έξοδο από το πρόγραμμα με την τελευταία παράγραφο της δήλωσης ότι δεσμεύεται να βοηθήσει την Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της”.

Συνολικά εκτίμησε πως “Ο τρόπος που φτάσαμε εδώ είναι η περισσότερη διαφάνεια για το χρέος, υπάρχει πλέον  σαφήνεια επί των μεσοπρόθεσμων μέτρων που θα ορισθούν στο τέλος του προγράμματος. Είμαι πολύ ευτυχέστερος σήμερα από ότι ήμουν πριν από 1 εβδομάδα πόσο μάλλον την 22α Μαίου”, κατέληξε ο υπουργός Οικονομικών.

Επιπλέον ευχαρίστησε τον Γερούν Ντάισεμπλουμ για τις προσπάθειες του να συγκεράσει τις αντικρουόμενες απόψεις, όπως και τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών κ. Λε Μερ που εργάστηκε με ενάργεια για την επίτευξη του εν λόγω συμβιβασμού.

Related Articles

Back to top button