ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία! Τέσσερις Έλληνες νεκροί από την ανθρωπιστική αποστολή στην Λιβύη

Τέσσερα μέλη της ελληνικής ομάδας διάσωσης που κατευθυνόταν προς την πλημμυρισμένη πόλη Ντέρνα της Λιβύης για να προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθειαμετά το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel, αλλά και τρία μέλη μιας λιβυκής οικογένειας σκοτώθηκαν σε τροχαίο δυστύχημα την Κυριακή, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της κυβέρνησης της ανατολικής Λιβύης

«Δεκαπέντε μέλη της ελληνικής ομάδας διάσωσης τραυματίστηκαν, εκ των οποίων επτά σε κρίσιμη κατάσταση», δήλωσε ο Othman Abduljaleel σε τηλεοπτική συνέντευξη Τύπου. «Δύο μέλη της λιβυκής οικογένειας ήταν επίσης σε κρίσιμη κατάσταση», είπε.

Σημειώνεται ότι οι ελληνικές ΈνοπλεςΔυνάμεις ανακοίνωσαν ότι ένα λεωφορείο που μετέφερε ιατρικό προσωπικό συγκρούστηκε με ένα όχημα που κινείτο προς την αντίθετη κατεύθυνση, αλλά δεν έκανε λόγο για θανάτους, όπως άλλωστε και το ελληνικό ΥΠΕΞ.

Όπως είναι γνωστό, στο όχημα της ελληνικής αποστολής μετέβαιναν γιατροί, νοσηλευτές και μεταφραστές. Η αποστολή έφτασε πριν από λίγες ώρες στη Βεγγάζη και πήγαιναν προς την πολύπαθη πόλη για να βοηθήσουν.

Τι αναφέρει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας 

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής 17 Σεπτεμβρίου 2023, το λεωφορείο που μετέφερε το υγειονομικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που είχε μεταβεί στην Λιβύη στο πλαίσιο συνδρομής της Χώρας μας, συγκρούστηκεμε όχημα που κινούνταν στην αντίθετηκατεύθυνση.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες από τις αρμόδιες διπλωματικές αρχές της Ελλάδας, από την σύγκρουση που συνέβη κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, στελέχη έχουν υποστεί ελαφρούς τραυματισμούς. Όλοι οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε κοντινά νοσοκομεία της περιοχής.

Τα αίτια και οι συνθήκες του περιστατικού διερευνώνται σε συνεργασία με τις Λιβυκές αρχές, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση συγκέντρωσης του προσωπικού στην Βεγγάζη και επαναπατρισμού του. Αεροσκάφος C-130 στην 112 ΠΜ στην Ελευσίνα με νοσηλευτικό προσωπικό βρίσκεται σε ετοιμότητα απογείωσης.

Η ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών

«Η ελληνική αποστολή που μετέβη προς παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη, είχε σήμερα αυτοκινητιστικόατύχημα κατά τη διάρκεια της οδικής μετάβασής της στην πόλη Ντέρνα.

Σε συντονισμό με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τον ΟΗΕ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Βεγγάζη είναι σε ετοιμότητα για να παράσχει βοήθεια στην αποστολή και να συνδράμει στον επαναπατρισμό της».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button