ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στην Εύβοια: Δύο οι νεκροί από τις πλημμύρες – Εγκλωβισμένοι κάτοικοι

Δύο άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στην Εύβοια από την κακοκαιρία Θάλεια, σύμφωνα με τον δήμαρχο Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργο Ψαθά που επικαλέστηκε πληροφορίες της πυροσβεστικής.

«Η κατάσταση είναι στην κορύφωσή της, είναι τραγική. Βιβλική καταστροφή. Ο κεντρικός ποταμός των Ψαχνών έχει υπερχειλίσει, το ύψος του νερού είναι στο ένα μέτρο στο μεγαλύτερο μήκος», δήλωσε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Κατά τον ίδιο, θύματα της νεροποντής είναι μια γυναίκα 86 ετών και ένας ακόμα ηλικιωμένος.

Όπως μεταδίδει το τοπικό egnomi.gr, ο ποταμός Λήλας υπερχείλισε και το νερό πέρασε πάνω από τις γέφυρες του Αφρατίου και του Βασιλικού, ενώ πολλά προβλήματα με υπερχειλίσεις και πλημμύρες παρατηρούνται και στα Ψαχνά. 

Το eviathema gr. μεταδίδει πως στον Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων δρόμοι και σπίτια έχουν πλημμυρίσει με αποτέλεσμα να μην μπορούν να φτάσουν τα οχήματα της πυροσβεστικής και της τοπικής αυτοδιοίκησης. 

Ανεξέλεγκτη είναι η πλημμύρα στην περιοχή των Πολιτικών Ευβοίας όπου κλιμάκια διάσωσης προσπαθούν να προσεγγίσουν τους εγκλωβισμένους και να τους μεταφέρουν σε ασφαλή σημεία. 

Σε αρκετά σημεία το ύψος του νερού άγγιξε το ενάμισι μέτρο. Αστυνομικό όχημα που μετέφερε πολίτες ανετράπη εκτός δρόμου και ο χείμαρρος δεν επιτρέπει στα υπόλοιπα οχήματα να πλησιάσουν ώστε να βοηθήσουν στην διάσωση.

Tags

Related Articles

Back to top button
Close
Close