ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στα Κύθηρα: Ναυάγιο με μετανάστες – Πληροφορίες για νεκρούς

Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες για το ναυάγιο στα Κύθηρα.

Ναυάγιο με μετανάστες έγινε το βράδυ της Τετάρτης στα Κύθηρα, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού για τη διάσωση των ανθρώπων που κινδυνεύουν.

Το ναυάγιο έγινε στη θαλάσσια περιοχή κοντά στο λιμάνι του Διακοφτίου περίπου στις 21:00 η ώρα. Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι ιδιαίτερα δυσμενείς αφού πνέουν άνεμοι 7- 8 μποφόρ.

Πού έγινε το ναυάγιο

Σύμφωνα με το kythera.news, το ναυάγιο έγινε ένα ναυτικό μίλι ανατολικά από τη γέφυρα των Μακρυκυθήρων. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπήρχαν άτομα στη θάλασσα που φώναζαν για βοήθεια.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή διακρίνονται τρία πτώματα στη θάλασσα. Επίσης, έως 15 άτομα φαίνεται να είναι εγκλωβισμένα στην βραχώδη ακτή.

Στο σημείο έσπευσαν το Λιμενικό και το επιβατηγό της γραμμής «Aqua Jewel», ενώ έχει κινητοποιηθεί ελικόπτερο του Λιμενικού. Πολίτες επίσης σπεύδουν να βοηθήσουν, όπως και η Πολιτική Προστασία.

Θερμή παράκληση υπάρχει από την Ομάδας Αλληλεγγύης Κυθήρων να προωθηθούν με κάθε τρόπο στο Διακόφτι κουβέρτες για τους ναυαγούς.

Σχετικά με τον αριθμό των μεταναστών που επέβαιναν στο πλεούμενο, η εικόνα δεν είναι καθαρή, ωστόσο υπάρχουν αναφορές για 100 άτομα.

Related Articles

Back to top button