ΕΛΛΑΔΑ

Το «τέρας του Κάβου» μετά τη σύλληψη του στη χαράδρα στην Κέρκυρα (Εικόνες)

Στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας μεταφέρθηκε αμέσως μετά τη σύλληψή του το «τέρας του Κάβου» που έπεσε σε χαράδρα 200 μέτρωνπροσπαθώντας να γλιτώσει από τους αστυνομικούς. 

Ο εντοπισμός του έγινε με την αξιοποίηση ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων Κ9, ενώ η πυροσβεστική κατάφερε να τον απεγκλωβίσει, μετά από αρκετή ώρα. Εκεί βρισκόταν και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, καθώς ήδη οι αρχές γνώριζαν ότι έφερε τραύματα στα χέρια και στα πόδια. 

Ο 47χρονος φέρεται ότι βίασε 34χρονη γυναίκα, αλβανικής καταγωγής, η οποία αγνοούνταν επί δύο ημέρες. 

Τις προηγούμενες ημέρες αστυνομικοί είχαν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό και, με εκπαιδευμένα σκυλιά, σάρωναν την περιοχή για τον εντοπισμό του. Όλα ξεκίνησαν στις 9 Μαΐου, όταν η αστυνομία εντόπισε σε καλύβα- στην περιοχή αγίου Πέτρου Λευκίμμης στην Κέρκυρα- μια γυναίκα που αγνοούνταν για δύο 24ωρα. Η γυναίκα κατήγγειλε ότι «είχε πέσει θύμα απαγωγής και πολλαπλού βιασμού από τον “δράκο” της Λευκίμμης». Η 34χρονη φέρεται να δήλωσε στις αρχές ότι ο 47χρονος την απήγαγε, την κρατούσε όμηρο και υπό την απειλή της ζωής της τη βίασε κατ’ εξακολούθηση.

Πρόκειται για τον άνθρωπο που είχε καταδικαστεί σε 48 χρόνια κάθειρξης για επίθεση και βιασμό τουλάχιστον τριών Βρετανίδων τουριστριών. Ο ίδιος είχε παραδεχθεί τους δύο βιασμούς. O 47χρονος είχε παραδοθεί τον Αύγουστο του 2010 στην αστυνομία, που τον αναζητούσε επί μία εβδομάδα για τους βιασμούς στον Κάβο. Η δίκη του έγινε το 2012 και καταδικάστηκε σε 48 χρόνια κάθειρξης. Τον Νοέμβριο του 2018 αποφυλακίστηκε με τον νόμο Παρασκευόπουλου, με περιοριστικούς όρους, που προβλέπουν να εμφανίζεται την πρώτη ημέρα κάθε μήνα, σε αστυνομικό τμήμα, ενώ του έχει απαγορευθεί να φύγει από την Κέρκυρα

Tags

Related Articles

Back to top button
Close
Close