ΕΛΛΑΔΑ

Το SMS για τη μετακίνηση σήμερα και αύριο – Τι ισχύει για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Σαρωτικοί θα είναι οι έλεγχοι της Αστυνομίας στους δρόμους και στις γειτονιές σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων, σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.  

Ο υπουργός προειδοποίησε πως αν υπάρξουν καταγγελίες για μεγάλες συγκεντρώσεις σε σπίτι, η αστυνομία θα παρέμβει. Ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. Θόδωρος Χρονόπουλος, ερωτηθείς για την πιθανότητα διοργάνωσης πάρτι σε σπίτια, εξήγησε ότι η ΕΛ.ΑΣ. είναι υποχρεωμένη να παρέμβει, λόγω και της αναφοράς στην κοινή υπουργική απόφαση και των αποφάσεων που έχουν ληφθεί, «με όλους τους νόμιμους τύπους, που είναι η παρουσία εισαγγελέα.»

Σήμερα δεν θα επιτραπούν τα παιδικά κάλαντα, ούτε θα υπάρξουν εξαιρέσεις στην απαγόρευση κυκλοφορίας που θα ισχύσει, όπως κάθε άλλη μέρα, από τις 10μμ. 

Στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι θα επιτρέπονται το πολύ εννέα άτομα, «από δύο οικογένειες», όπως είχε πει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, με τον πρωθυπουργό να κάνει χθες έκκληση για εορτασμό σε πολύ στενό οικογενειακό κύκλο ώστε να αποφευχθεί ένα πιθανό, τρίτο κύμα της πανδημίας μετά τις γιορτές. 

Οι πολίτες θα πρέπει να στείλουν SMS με τον κωδικό μετακίνησης «6» στο 13033 για να μετακινηθούν παραμονές και ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Οι έλεγχοι της αστυνομίας σε διόδια, κεντρικούς δρόμους ΚΤΕΛ και αγορές θα εντατικοποιηθούν ενώ η κυβέρνηση δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ακόμα πιο αυστηρών μέτρων την Πρωτοχρονιά, αν δεν τηρηθούν τα υφιστάμενα μέτρα τα Χριστούγεννα

Related Articles

Back to top button