ΕΛΛΑΔΑ

Το Σάββατο η κηδεία της Ραφαέλας Πιτσικάλη

Το ερχόμενο Σάββατο συγγενείς και φίλοι της Ραφαέλας Πιτσικάλη θα πουν το τελευταίο “αντίο” στην 21χρονη Χανιώτισσα που έχασε τη ζωή της δίνοντας μάχη με τον καρκίνο, συγκινώντας το πανελλήνιο.

Ντυμένοι όλοι στα λευκά, όπως ήταν η επιθυμία της, θα συνοδεύσουν το Σάββατο (10/02) στην τελευταία της κατοικία, συγγενείς και φίλοι την 21χρονη Ραφαέλα Πιτσικάλη, το χαμογελαστό κορίτσι από τα Χανιά που έδινε σκληρή μάχη με τον καρκίνο.

Η Ραφαέλα, η οποία είχε διαγνωστεί με σάρκωμα Ewing και έδινε για τρίτη φορά μάχη με τον καρκίνο, έφυγε από τη ζωή στα τέλη Ιανουαρίου με την είδηση να σκορπίζει θλίψη στο πανελλήνιο που γνώριζε την ιστορία της και παρακολουθούσαν τον συνεχή αγώνα της.

Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί στις 13.30 στον Ι.Ν. Αγίου Πέτρου και Παύλου Χανίων, με την οικογένεια της Ραφαέλας να εκφράζει την επιθυμία αντί στεφάνων να κατατεθούν χτήματα στον σύλλογο Make A Wish, όπως θα ήθελε και η ίδια.

Μας δίνετε δύναμη και τη βεβαιότητα ότι η Ραφαέλα κατάφερε στο σύντομο διάβα της ζωής της να αγγίξει τις καρδιές σας, να δώσει κουράγιο σε συνανθρώπους μας που παλεύουν και χαμόγελο σε όλους.

Επιθυμία της Ραφαέλας ήταν να είναι όλοι ντυμένοι στα λευκά. Η τελετή θα μνημονεύσει όλα όσα εκείνη αντιπροσώπευε: την αισιοδοξία, τη δύναμη, την ελπίδα, το ουράνιο τόξο μετά την μπόρα. Εμείς, η οικογένειά της, θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να κρατήσουμε το όραμά της ζωντανό.

Αντί στεφάνων στη μνήμη της Ραφαέλας, όποιος επιθυμεί να κάνει μία δωρεά στον σύλλογο Make A Wish, όπως ήθελε εκείνη“, αναφέρει η ανακοίνωση της οικογένειας.

Ο γενναίος αγώνας της Ραφαέλας Πιτσικάλη

Η Ραφαέλα, που αντιμετώπιζε μια σπάνια μορφή της νόσου (σάρκωμα Ewing), είχε επιλέξει να μοιραστεί τη μάχη που έδινε τα τελευταία τρία χρόνια, έχοντας ενεργή παρουσία στα social media.

Η διάγνωση με σάρκωμα Ewing έγινε τον Ιούνιο του 2020 και η εισαγωγή στο Ογκολογικό Νοσοκομείο “Ελπίδα”, για την πρώτη εγχείρηση στην Ελλάδα έδωσε, αρχικά, ελπίδες.

Δυστυχώς, τον Οκτώβριο του 2021 υπήρξε η πρώτη υποτροπή, που αντιμετωπίστηκε με δεύτερη επέμβαση και με ακτινοβολίες. Τον Μάιο του 2023, υπήρξε, δυστυχώς, δεύτερη υποτροπή.

Related Articles

Back to top button