ΕΛΛΑΔΑ

Το μυστικό πίσω από την τριπλή δολοφονία στη ναυτιλιακή των αδελφών Καρνέση

Ο δράστης της τριπλής δολοφονικής επίθεσης στη Γλυφάδα, ο 74χρονος Αντέλ-Αριστείδης Ελ Μπουράυ δούλευε στις επιχειρήσεις της οικογένειας Καρνέση επί 36 χρόνια.

Μέχρι να ξεσπάσει η οικονομική διαμάχη μεταξύ των δύο αδερφών Μαρίας (79 ετών) και Δέσποινας (77 ετών) με τον τρίτο αδερφό Σπύρο Καρνέση (85 ετών), ο Αντέλ-Αριστείδης θεωρούνταν από τη μητέρα τους, άνθρωπος της οικογένειας. Σύμφωνα με πληροφορίες της LiFO, η γιαγιά Καρνέση είχε βαφτίσει χριστιανό τον Αντέλ-Αριστείδη, τον είχε πρακτικά υιοθετήσει και μάλιστα του είχε παραχωρήσει ένα σπίτι στη Γλυφάδα όπου και έμενε ο Ελληνοαιγύπτιος.

Στα τέλη του 2022 ξέσπασε ένας σκληρός οικονομικός πόλεμος στην εφοπλιστική οικογένεια Καρνέση. Η Μαρία και η Δέσποινα Καρνέση κατηγόρησαν τον αδελφό τους Σπύρο Καρνέση ότι πήρε 325 εκατ. δολάρια από τους κοινούς λογαριασμούς και τα μετέφερε σε αποκλειστικά δική του εταιρεία. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για μετρητά που είχαν συγκεντρωθεί στο κοινό «καλάθι» των αδιανέμητων κερδών από τη δραστηριότητα στην ποντοπόρο ναυτιλία.

Με τον χρόνο οι δύο αδελφές θεώρησαν ότι ο Αντέλ-Αριστείδης, από τη στιγμή που εργαζόταν στις επιχειρήσεις του Σπύρου Καρνέση, ήταν και άνθρωπός του. Γι’ αυτό φαίνεται ότι στο πλαίσιο της διαμάχης με τον αδερφό τους, έλαβαν την απόφαση να απολύσουν τον 74χρονο Ελληνοαιγύπτιο από το σπίτι που του είχε παραχωρήσει η μητέρα τους στην οδό Μεταξά στη Γλυφάδα, όπου ο Ελ-Μπουράυ διέμενε επί πολλά χρόνια.

Γνωρίζοντας ότι οι δύο αδελφές θα βρίσκονται στην εταιρεία, ο 74χρονος Ελ-Μπουράυ έφτασε στα γραφεία με το αυτοκίνητό του, ένα Nissan X-trail, πάρκαρε στο υπόγειο των γραφείων και από το κλιμακοστάσιο κατευθύνθηκε στον πρώτο όροφο με σαφή πρόθεση να τις σκοτώσει.

Στον πρώτο όροφο βρήκε τη Μαρία Καρνέση την οποία και σκότωσε.

Η Μαρία Καρνέση
Η Μαρία Καρνέση

Μαζί της σκότωσε τον Αντώνη Βλασάκη, σύζυγο της Δέσποινας Καρνέση και τον 75χρονο πρώην καπετάνιο και εργαζόμενο της εταιρείας, Ηλία Κουκουλάρη.

Αντώνης Βλασσάκης
Ο Αντώνης Βλασσάκης

Όμως δεν βρήκε τη Δέσποινα την οποία και αναζητούσε με σαφή σκοπό να τη σκοτώσει κι εκείνη.

Η παρέμβαση μιας ομάδας της ΕΚΑΜ και δύο ομάδων της ΟΠΚΕ, στο σύνολό τους 30 κομάντος, απέτρεψε τη δολοφονία και της Δέσποινας. Οι 30 κομάντος μπήκαν στο τετραώροφο κτίριο για να εντοπίσουν την Δέσποινα και να διασώσουν δύο γυναίκες, ανώτατα στελέχη της ναυτιλιακής, οι οποίες είχαν κλειδωθεί στο μπάνιο τρομοκρατημένες ότι θα έπεφταν θύματα της δολοφονικής μανίας του Ελ-Μπουράυ.

Ο Ελληνοαιγύπτιος μην μπορώντας να βρει τη Δέσποινα κατευθύνθηκε στο υπόγειο της εταιρείας και έβαλε τέλος στη ζωή του.

Related Articles

Back to top button