ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Σε εξέλιξη έρευνα για την υπόθεση του νέου «ψευτογιατρού»

Μία νέα υπόθεση απάτης, που έχει ομοιότητες με αυτή του «ψευτογιατρού», αποκαλύφθηκε έπειτα από πολύμηνη έρευνα της υπηρεσίας Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Θεσσαλονίκης.

Σε εξέλιξη βρίσκεται το βράδυ της Πέμπτης αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφαλείας στη Θεσσαλονίκη για την υπόθεση του νέου «ψευτογιατρού», που αποκάλυψε νωρίτερα σήμερα το LIVE NEWS με τον Νίκο Ευαγγελάτο, καθώς πέθαναν 5 ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας, ακολουθώντας τις «θεραπείες» του.

Φυσιοθεραπευτής, που βρισκόταν πιθανώς σε συνεννόηση με Γερμανό γιατρό, έπειθε ασθενείς που έπασχαν από σκλήρυνση κατά πλάκας και άλλα νοσήματα νευρολογικής φύσεως να εγκαταλείψουν την αγωγή τους, προσφέροντας μία δήθεν πρωτοποριακή θεραπεία με βλαστοκύτταρα.

Εκτιμάται ότι τουλάχιστον 5-6 άτομα πέθαναν, πιθανόν πρόωρα, επειδή έπεσαν θύματα της απάτης και εγκατέλειψαν την θεραπεία τους μετά την προτροπή του φυσιοθεραπευτή και του γιατρού, σύμφωνα με το Mega.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε η εκπομπή Live News, όπως αποκαλύφθηκε από την αστυνομική έρευνα, ο φυσιοθεραπευτής από την Αθήνα προσέγγιζε πολλά άτομα που έπασχαν από σκλήρυνση κατά πλάκας και από άλλα νευρολογικής φύσεως νοσήματα. Τους υποσχόταν μια πρωτοποριακή θεραπεία με ενέσεις βλαστοκυττάρων, ώστε να θεραπευτούν πλήρως.

Στη συνέχεια, τους οδηγούσε σε Γερμανό γιατρό στην Στουτγάρδη, ο οποίος πιθανώς βρισκόταν σε συνεννόηση μαζί του, που διαβεβαίωνε τα θύματα ότι όλα βαίνουν καλώς με τη νέα «αγωγή». Κάποιες φορές, δε, εξέφραζαν την εκτίμηση ότι πιθανόν οι ασθενείς να μην έπασχαν από σκλήρυνση κατά πλάκας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι ασθενείς φέρονται να πλήρωναν 15.000-20.000 ευρώ για την κάθε ένεση, ενώ υπάρχουν πληροφορίες και για περιπτώσεις ασθενών που πλήρωναν μέχρι και 150.000-200.000 ευρώ για την κάθε ένεση. Τα θύματα του «ψευτογιατρού» ήταν από την Αθήνα, την Χίο, την Κέρκυρα, την Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές της χώρας.

Αποτέλεσμα ήταν να χάσουν την ζωή τους 5 με 6 άτομα, ενώ όπως διαπιστώθηκε τα φιαλίδια που υποτίθεται ότι περιείχαν βλαστοκύτταρα τελικά είχαν… νερό. Για την υπόθεση έχουν υπάρξει καταγγελίες και μηνύσεις, όπως μεταδόθηκε.

Related Articles

Back to top button