ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Ιδιοκτήτες ελαιοτριβείου έριχναν απόβλητα σε κανάλι που καταλήγει στις πηγές που παίρνει νερό η πόλη

Συνελήφθησαν 62χρονος ιδιοκτήτης ελαιοτριβείου και ο 25χρονος υπάλληλος

Υγρά απόβλητα σε αρδευτικό κανάλι που καταλήγει σε πηγές, από τις οποίες υδροδοτούνται περιοχές της Θεσσαλονίκης, έριχναν ασυνείδητοι ιδιοκτήτες ελαιοτριβείου στην περιοχή της Πέλλας. Πρόκειται για 62χρονο και 25χρονο, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας που αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος.   

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί, παρουσία των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος του Σώματος Επιθεώρησης Βορείου Ελλάδος και του προϊσταμένου του Τμήματος Χορήγησης Αδειών, Βιομηχανίας, Ενέργειας, Φυσικών Πόρων και Επαγγελμάτων της Διεύθυνσης Ανάπτυξης του Περιβάλλοντος Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, πραγματοποίησαν έλεγχο σε εγκαταστάσεις ελαιοτριβείου που ανήκει στον 62χρονο. Να σημειωθεί ότι η επιχείρηση στερούνταν άδεια λειτουργίας, καθώς και περιβαλλοντικής άδειας από την αρμόδια Αρχή.

Κατά την αυτοψία διαπιστώθηκε ότι ο 62χρονος είχε συνδεδεμένο σωλήνα με αντλία σε εξωτερική υπόγεια δεξαμενή, από την οποία αντλούσε τα υγρά απόβλητα και τα μετέφερε ανεπεξέργαστα σε βυτίο, το οποίο έσυρε γεωργικός ελκυστήρας και τα απέρριπτε σε τακτά χρονικά διαστήματα σε δημοτικό κοινόχρηστο χώρο. Επιπλέον προέκυψε ότι σε κοντινό σημείο από το χώρο απόρριψης των αποβλήτων, ο 62χρονος μετέφερε και απέρριπτε προσωρινά τον ελαιοπυρήνα (υπόλειμμα του ελαιόκαρπου), καλύπτοντας έκταση περίπου μισού στρέμματος.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, ο 25χρονος υπάλληλος του ελαιοτριβείου έγινε αντιληπτός να επιστρέφει με γεωργικό ελκυστήρα έπειτα από την απόρριψη υγρών αποβλήτων σε κοινόχρηστο χώρο, λειτουργώντας κατ’ εντολή του 62χρονου.  Τέλος, από την αυτοψία προέκυψε ότι υπήρχαν υγρά απόβλητα σε υπαίθριο χώρο της επιχείρησης, που είχαν συγκεντρωθεί σε τοιχίο περίφραξης που εφάπτεται σε αρδευτικό κανάλι.

Related Articles

Back to top button