ΕΛΛΑΔΑ

«Θαύμα» στην Μυτιλήνη: «Ξύπνησε» από κώμα 17χρονος

Ο Ταξιάρχης είχε χτυπήσει στο κεφάλι  και βρισκόταν σε κώμα από τον Αύγουστο

update: Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, το 17χρονο θύμα τροχαίου ΔΕΝ αναγνωρίστηκε ιατρικά ως εγκεφαλικά νεκρό και δεν προτάθηκε η δωρεά οργάνων του. Στην πραγματικότητα, η μητέρα του θύματος δήλωσε ότι μέσα στην απόγνωσή της, σκέφτηκε το ενδεχόμενο της δωρεάς οργάνων, αλλά δε δέχτηκε σχετική σύσταση από κανέναν ιατρό. Ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων και οι θεράποντες ιατροί, επιβεβαίωσαν ότι το θύμα ουδέποτε παρουσίασε ένδειξη εγκεφαλικού θανάτου, και ποτέ δεν τέθηκε σύσταση δωρεάς οργάνων.

Ο λόγος για τον 17χρονο Ταξιάρχη Κάιτατζη από τον Μόλυβο, που σύμφωνα με τον ιστότοπο stonisi.gr, νοσηλευόταν σε κώμα μετά από τροχαίο, τον περασμένο Αύγουστο. Έκτοτε, υπεβλήθη σε πολύ δύσκολες επεμβάσεις, με τους γιατρούς να προσπαθούν να τον σώσουν. Όμως στο τέλος «σήκωσαν τα χέρια ψηλά».

Λίγο πριν επέλθει το μοιραίο, ο εγκέφαλος του 17χρονου άρχισε να δίνει σημεία ζωής και επέστρεψε στη ζωή λίγη ώρα πριν σταματήσει η μηχανική υποστήριξη. 

Η περιπέτεια του 17χρονου 

Όλα ξεκίνησαν στο βράδυ της 28ης του περασμένου Αυγούστου στο πανηγύρι για τα Νιάμερα της Παναγιάς στη Στύψη. Ο Ταξιάρχης έχοντας καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, ξεκίνησε να επιστρέψει με το δίκυκλο του στον Μόλυβο. Κάποιοι κάτοικοι της περιοχής πρόλαβαν να σταματήσουν την παρέα του, που επίσης είχε καταναλώσει αλκοόλ. Αλλά όχι τον Ταξιάρχη. Λίγα λεπτά αργότερα τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι.

Ο 17χρονος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης σε κρίσιμη κατάσταση με πολύ σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Στο χειρουργείο, ο νευροχειρούργος Πέτρος Σουρτζής μαζί με την ομάδα του, έδωσε μάχη να τον κρατήσει στη ζωή. Τον μετέφεραν στη ΜΕΘ, όπου διασωληνώθηκε. Λίγες μέρες μετά, έγινε δεύτερη επέμβαση όπου του αφαιρέθηκαν τμήματα του κρανίου του προκειμένου να μειωθεί η εγκεφαλική πίεση. 

Πλέον, αντιμετώπιζε πρόβλημα με τον εγκέφαλό του.

Λίγες ώρες μετά κι ενώ όλοι περίμεναν το τέλος, ο εγκέφαλος του άρχισε να αντιδρά. Πολλοί μίλησαν για θαύμα. Στις 8 Νοεμβρίου, ημέρα της γιορτής του και της γιορτής του προστάτη του Αρχαγγέλου, ο νεαρός μεταφέρθηκε σε κανονικό θάλαμο στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Έχει επανέλθει πλήρως

Σήμερα ο Ταξιάρχης έχει επανέλθει πλήρως. Βρίσκεται σε Κέντρο Αποκατάστασης στο Λουτράκι της Κορινθίας για να αντιμετωπίσει τα κινητικά του προβλήματα. 

«Κινείται με πατερίτσες, αλλά και αυτό θα ξεπεραστεί» λέει η μητέρα του. 

Σε λίγο καιρό θα επιστρέψει στη Μυτιλήνη, θα ακολουθήσει μια ακόμα επέμβαση αποκατάστασης. 

«Θέλω από την καρδιά μου να ευχαριστήσω όλους όσοι βοήθησαν το παιδί μου στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Το νευροχειρούργο Πέτρο Σουρτζή και όλη την ομάδα του. Γιατρούς, νοσηλευτές όλους και όλες. Τους γιατρούς και το Προσωπικό της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου μας. Τους φυσικοθεραπευτές Πάρη Ταρατόρη και Χριστόδουλο Προβέτζα» δήλωσε η Αφροδίτη Γκάγκα.

Related Articles

Back to top button