ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Η Ακαδημία Αθηνών βράβευσε τους τρεις νέους που διέσωσαν επιβάτες

“Ήρωας δεν είναι, απλά θεωρώ ότι είμαι άνθρωπος” σχολίασε σχετικά ο 18χρονος Άγγελος από την Κρήτη

Περίπου τρεις εβδομάδες μετά τα Τέμπη και οι μνήμες της αδιανόητης σιδηροδρομικής τραγωδίας παραμένουν ζωντανές. Τρεις από τους επιβάτες, που βρίσκονταν μέσα στο μοιραίο «Intercity 62» και βοήθησαν άλλους επιβάτες να βγουν από τα βαγόνια, βραβεύτηκαν από την Ακαδημία Αθηνών.

Για τον ηρωισμό τους μετά τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη με 57 νεκρούς και παρότι ήταν και οι ίδιοι τραυματίες, οι τρεις νέοι τιμήθηκαν από την Ακαδημία Αθηνών την Παρασκευή (24.03.2023).

Οι Ανδρέας Αλικανιώτης, Άγγελος Τσιαμούρας και Μιχάλης Κλάψης βοήθησαν συνανθρώπους τους να βγουν από τις παραμορφωμένες λαμαρίνες της αμαξοστοιχίας «Intercity» Αθήνα – Θεσσαλονίκη. Ο Μιχάλης Κλάψης μάλιστα δεν μπορούσε να παρευρεθεί και στη θέση του παρέλαβε το βραβείο ο Δήμαρχος Λειψών – Δωδεκανήσου, Φώτης Μάγγος.

Όπως ανέφερε ο νεαρός Ανδρέας Αλικανιώτης που βραβεύτηκε: «Έκανα κάτι ανθρώπινο, είναι το μόνο που μπορεί να επουλώσει τις πληγές μου».

Ο 18χρονος, Άγγελος Τσιαμούρας από την πλευρά του, δεν θεωρεί ήρωα τον εαυτό του, αλλά ένα απλό άνθρωπο. «Δεν καταλαβαίνω γιατί να επικεντρωνόμαστε σε εμάς» είπε και συνέχισε εξηγώντας πως η προσοχή όλων θα έπρεπε να είναι στις οικογένειες των θυμάτων.

Related Articles

Back to top button