ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Εξιτήριο για τον Δημήτρη που επέβαινε στα πρώτα βαγόνια

Για τον Δημήτρη Αράπη τα πιο δύσκολα πέρασαν, αφού ο νεαρός πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και επέστρεψε σπίτι του

Ευχάριστα είναι τα νέα για έναν από τους τραυματίες επιβάτες του μοιραίου τρένου, που συγκρούστηκε με εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπηστις 28 Φεβρουαρίου 2023.

Σύμφωνα με το Mega, για τον Δημήτρη Αράπη τα πιο δύσκολα φαίνεται πως ανήκουν στο παρελθόν. Ο νεαρός πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και επέστρεψε σπίτι του.

“Οι γιατροί μάς είπαν ότι είναι καλά το παιδί, ότι θα αποκατασταθεί πλήρως και δεν θα έχει καθόλου προβλήματα”, είπε η μητέρα του στον τηλεοπτικό σταθμό.

Εκείνα τα εφιαλτικά δευτερόλεπτα μετά τη μετωπική σύγκρουση των δύο τρένων, ο νεαρός φοιτητής παρά τον τραυματισμό του, προσπαθούσε να βοηθήσει και να κρατήσει στη ζωή μια σειρά από άτομα που βρίσκονταν κοντά του.

“Είκοσι μέρες μέσα στο νοσοκομείο ήταν δραματικές, γιατί ήταν γεμάτο σωλήνες το παιδί και υπέφερε από πόνους”, λέει η μητέρα του. Οι προσευχές της εισακούστηκαν και ο γιος της βγήκε τελικά νικητής. Τα ψυχικά του τραύματα, όμως, είναι αδύνατον να επουλωθούν τόσο σύντομα.

“Σκέφτομαι και τις μαμάδες που έχασαν τα παιδιά τους. Κάθε μέρα μου περνάει από το μυαλό ότι μπορεί να μην έφερνα ζωντανό το παιδί μου στο σπίτι”.

Στο νοσοκομείο νοσηλεύονται ακόμα νέα παιδιά που έζησαν τον απόλυτο εφιάλτη τη νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου, όταν από τη μια στιγμή στην άλλη έσβησαν τα πάντα μπροστά τους και βρέθηκαν να χαροπαλεύουν, να προσπαθούν να βρουν μια διέξοδο διαφυγής και κάποιοι να ξυπνούν μέρες αργότερα στο νοσοκομείο που μεταφέρθηκαν, όπως η 25χρονη Ανυσία.

H Ανυσία καθόταν στα πρώτα βαγόνια του μοιραίου Intercity 62 και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο με σοβαρά εγκαύματα και τραύματα σε όλο της το σώμα.

Στο “κόκκινο” η αγωνία και για τον 20χρονο Γεράσιμο, το μοναδικό άτομο που επέζησε από το πρώτο βαγόνι και συνεχίζει να χαροπαλεύει σε νοσοκομείο της Λάρισας. Τρεις μέρες πριν οι γιατροί διαπίστωσαν τα πρώτα σημάδια βελτίωσης της υγείας του.

“Ευχαριστώ πάρα πολύ τους γιατρούς για την προσπάθειά τους και όλο τον κόσμο που προσεύχεται για το παιδί μου”, δήλωσε η μητέρα του.

Συνολικά, παραμένουν σε νοσοκομεία 8 τραυματίες, με τους 5 σε κλινικές και 3 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Related Articles

Back to top button