ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Αττική – Οι τέσσερις πιο επικίνδυνοι δήμοι

Στη σύσκεψη σημειώθηκε ότι παρά την αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων ασθενών το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν αντιμετωπίζει έλλειψη κλινών εντατικής θεραπείας

Τα πρώτα μέτρα που θα ανακοινωθούν με στόχο την βελτίωση της εικόνας της πανδημίας του κορονοϊού στον νομό της Αττικής θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες η απαγόρευση όλων των πολιτιστικών εκδηλώσεων, καθώς και η επιβολή του μέτρου της μείωσης των παρευρισκόμενων σε δημόσιες συναθροίσεις. Η κυβέρνηση λαμβάνει τα παραπάνω μέτρα για την αποφυγή της εξάπλωσης των κρουσμάτων και σε πρώτη φάση θα έχουν ισχύ για 14 ημέρες, αρχής γενομένης από την ερχόμενη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου.

Το μεγάλο πρόβλημα παρατηρείται στους δήμους ΑθηναίωνΠειραιάΚηφισιάς και Περιστερίου. Ετσι λοιπόν, αναμένονται στοχευμένες παρεμβάσεις με προτεραιότητα τις ευπαθείς ομάδες. Ο πρωθυπουργός, που συναντάται αυτή την ώρα στο Μαξίμου με τους εμπλεκόμενους φορείς, αναμένει την εισήγηση των επιδημιολόγων για τις αποψινές ανακοινώσεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν από τον Νίκο Χαρδαλιά.

«Υπάρχει ξεκάθαρα πρόβλημα στην Αττική» τόνισε ο πρωθυπουργός στην εισαγωγική του τοποθέτηση στην πρωινή σύσκεψη με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων στο Μέγαρο Μαξίμου, προσθέτοντας πως «είμαι έτοιμος να λάβω μέτρα, που θα αφορούν κυρίως στις δημόσιες συναθροίσεις και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις» για την αποφυγή της περαιτέρω εξάπλωσης του κορονοϊού.

«Στόχος είναι να ενθαρρύνουμε την τηλεργασία στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έτσι ώστε να ελαχιστοποιήσουμε τις μετακινήσεις. Αυτά τα μέτρα θα μπορούσαν να αποφασιστούν και σήμερα και να τεθούν σε ισχύ από τη Δευτέρα για ναείμαστε έτοιμοι επιχειρησιακά και θα διαρκέσουν 14 ημέρες» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Τα μέτρα τα οποία παίρνουμε πρέπει πρώτα απ΄όλα να είμαστε σίγουροι ότι είναι εφαρμόσιμα, ότι τα εξηγούμε με την απαραίτητη πειστικότητα και ότι, τελικά, είναι εκείνα τα μέτρα τα οποία πρέπει να πάρουμε για να αποφύγουμε, μέτρα τα οποία θα έχουν οικονομική αντίκτυπο, βαρύ, το οποίο αυτή τη στιγμή η ελληνική κοινωνία και η ελληνική οικονομία πολύ απλά δεν το αντέχουν», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Related Articles

Back to top button