ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη ύποπτος εμπρησμού για τη φωτιά στο Πόρτο Γερμενό 

Στην κατοχή του υπόπτου βρέθηκε μπουκάλι με εύφλεκτο υλικό – Ο ύποπτος  βρίσκεται σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής

Στη σύλληψη ενός υπόπτου για εμπρησμό, στη φωτιά που ξέσπασε στο Πόρτο Γερμενό, προχώρησε η αστυνομία. 

ADS

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, πρόκειται για άτομο που κατάγεται από τη βόρεια Ευρώπη και που εντοπίστηκε κοντά στο σημείο όπου ξέσπασε η πυρκαγιά. 

Στην κατοχή του βρέθηκε μπουκάλι με εύφλεκτο υλικό και το εν λόγω πρόσωπο βρίσκεται σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής, ενώ έχει ενημερωθεί σχετικά και η Πυροσβεστική. 

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι η φωτιά που ξέσπασε στο Πόρτο Γερμενό είναι προϊόν εμπρησμού. 

Στο σημείο που εκδηλώθηκε η φωτιά υπήρχαν κλαδιά και απορρίματα τα οποία δεν είχαν απομακρυνθεί, ενώ οι ισχυροί άνεμοι συνέτειναν στην επέκταση της πυρκαγιάς. 

Η εικόνα από τη φωτιά στο Πόρτο Γερμενό 

Καλύτερη είναι η εικόνα από τη μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στο Πόρτο Γερμενό, με την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής να είναι μεγάλη. Το απόγευμα μειώθηκαν τα εναέρια μέσα που επιχειρούσαν στο έργο της κατάσβεσης, ενώ ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι η ένταση των ανέμων έχει κοπάσει και ότι δεν έχουν αλλάξει κατεύθυνση. 

Αυτήν τη στιγμή, η φωτιά καίει στο βουνό, δεν απειλεί σπίτια, ενώ το έργο των Πυροσβεστών επικεντρώνεται στο να μην επεκταθούν οι φλόγες προς το Αλεποχώρι. Η πυρκαγιά ξεκίνησε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, από σημείο όπου ήταν πεταμένα απορρίμματα, πίσω από το σπίτι που υπέστη εκτεταμένες φθορές. 


Το ζητούμενο είναι να μην γυρίσουν οι άνεμοι προς το όρος Πατέρα, ενώ οι αναζωπυρώσεις είναι σποραδικές. 

Ωστόσο το έργο της κατάσβεσης είναι δύσκολο λόγω του γεγονότος ότι το πύρινο μέτωπο βρίσκεται σε δύσβατο σημείο. 

Αργά το απόγευμα η επίσημη ενημέρωση για την πορεία της πυρκαγιάς ήταν η εξής: Στο Πόρτο Γερμενό η πυρκαγιά στην κορυφογραμμή έχει οριοθετηθεί και ελέγχεται από τις επίγειες δυνάμεις, δεν υπάρχει κίνδυνος να κινηθεί προς Ψαθα. 

Στην πλευρά του Πόρτο Γερμενού και προς ανατολικα-νοτιοανατολικα συνεχίζεται η προσπάθεια με επίγεια και εναέρια για να οριοθετηθεί. Πηγαίνει πολύ καλά, όπως φαίνεται και στις εικόνες (ακολουθεί και βίντεο από ρίψη).

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button