ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη Τούρκος υπήκοος στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» – Ερευνάται η σύνδεσή του με το μακελειό

Ο συλληφθείς έφερε πλαστό διαβατήριο, δύο πλαστές ταυτότητες και σφαίρες – Θα αναχωρούσε για Μυτιλήνη

Στη σύλληψη ενός Τούρκου υπηκόου στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ο οποίος έφερε πλαστό διαβατήριο, δύο πλαστές ταυτότητες και σφαίρες προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. 

Ερευνάται η σύνδεσή του με το περιστατικό  με τους έξι νεκρούς στη Λούτσα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, όλα συνέβησαν χθες Δευτέρα (11/9) περίπου στις 20.35 όταν η ΕΛ.ΑΣ. ενημερώθηκε ότι, έπειτα από ακτινοσκοπικό έλεγχο (X-RAY) στην χειραποσκευή του, ανευρέθηκαν αντικείμενα που προσομοίαζαν σε φυσίγγια όπλου.

Άμεσα έφθασαν στο σημείο αστυνομικοί οι οποίοι διαπίστωσαν πως ο συλληφθείς θα αναχωρούσε για Μυτιλήνη, ενώ εντός της χάρτινης σακούλας που κρατούσε υπήρχαν τέσσερα φυσίγγια των 9mm. Επιπλέον στην κατοχή του βρέθηκαν δύο πλαστά δελτία ταυτότητας Πορτογαλίας.

Για παράνομη είσοδο είχε συλληφθεί ένας από τους νεκρούς Τούρκους

Στο μεταξύ, νέα στοιχεία για το μακελειό έφερε στο «φως» της δημοσιότητας το protothema.gr. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από τα θύματα της φονικής ενέδρας, τουρκικής υπηκοότητας, είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις ελληνικές Αρχές για παράνομη είσοδο στη χώρα. 

Την ίδια ώρα, πηγές από την ΕΛ.ΑΣ., ανέφεραν, μιλώντας στο protothema.gr, πως ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση των περισσότερων θυμάτων.

Από τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί μέχρι στιγμής, τα θύματα φέρονται να ήταν Τούρκοι και να είχαν στην κατοχή τους γαλλικές ταυτότητες με καλά ενημερωμένες πηγές να αναφέρουν πως ακόμη εξετάζεται αν τα έγγραφα αυτά είναι γνήσια.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το πιθανότερο είναι να ανήκουν σε ομάδα που δραστηριοποιείται σε διάφορες χώρες, μεταξύ αυτών Ελλάδα και Γαλλία, στο εμπόριο ναρκωτικών

Επιπλέον οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ακόμη δεν πρέπει να θεωρείται σίγουρο πως τα έξι άτομα που εντοπίστηκαν νεκρά άνηκαν όλα στην ίδια ομάδα. «Ακόμα δεν είναι σίγουρο πως οι άνδρες που βρέθηκαν νεκροί είναι όλοι από την ίδια ομάδα. Ίσως κάποιοι από αυτούς ήταν από αντίπαλα στρατόπεδα» σημείωσαν κύκλοι με γνώση της υπόθεσης. 

Όσον αφορά στο αυτοκίνητο μέσα στο οποίο εντοπίστηκαν νεκρά τα πέντε από τα έξι θύματα, όπως προέκυψε από την έρευνα, έφερε πλαστές γερμανικές πινακίδες οι οποίες ήταν κολλημένες στο αμάξωμα με σελοτέιπ. Παράλληλα, εντός του αυτοκινήτου, δεν βρέθηκαν ούτε όπλα, ούτε ναρκωτικά παρά μόνο ρουχισμός και προσωπικά αντικείμενα των θυμάτων. «Είναι πολύ πιθανό οι δράστες, μετά τους πυροβολισμούς, να απέσπασαν από τα θύματα κάποια αντικείμενα όπως όπλα ή άλλα» σημείωσαν καλά ενημερωμένες πηγές. 

Τέλος οι ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ. που ασχολούνται με την υπόθεση ερευνούν αν κάποιοι από τους άνδρες που βρέθηκαν νεκροί έμεναν κοντά στην περιοχή που έγινε η εκτέλεση.

Ως προς την επίθεση, εκτιμήσεις αναφέρουν πως οι δράστες πυροβόλησαν αρχικά από την μπροστινή πλευρά του οχήματος και εν συνεχεία αποτελείωσαν τα θύματά τους πυροβολώντας τους από το πλάι του μπλε Ford.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σενάριο που εξετάζεται ως το πιο πιθανό από τις Αρχές είναι να πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών, που αφορά σε υπόθεση ναρκωτικών. Θύτες και θύματα είναι πολύ πιθανό να γνωρίζονταν μεταξύ τους και ίσως οι πρώτοι έστησαν στους δεύτερους ενέδρα θανάτου.

Το σενάριο της ενέδρας θανάτου ενισχύει η θέση στην οποία βρέθηκαν τα θύματα (εντός του αυτοκινήτου).

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button