ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη στο Μπραχάμι η Πόλα Ρούπα

Η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη, Πόλα Ρούπα, συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης στο Μπραχάμι.  Η 48χρονη καταζητούμενη, ήταν διωκόμενη με καταδικαστικές αποφάσεις ως μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επανασταστικός Αγώνας».

Η Πόλα Ρούπα ήταν επικηρυγμένη με το ποσό του ενός εκατομμυρίου.

Εκτός από την Πόλα Ρούπα συνελήφθη και 25χρονη Ελληνίδα που την υπέθαλπτε.

Υπενθυμίζεται ότι η Πόλα Ρούπα που είχε καταδικαστεί για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα» είχε παραβιάσει μαζί με τον σύντροφό της, Νίκο Μαζιώτη, στη διάρκεια της δίκης τους περιοριστικούς όρους και είχαν εξαφανιστεί.

Ο Μαζιώτης είχε συλληφθεί έπειτα από ένοπλη καταδίωξη στο Μοναστηράκι τον Ιούλιο του 2014. Στη συνέχεια είχε βρεθεί το κρησφύγετο του ζευγαριού στην Πεύκη, χωρίς όμως να εντοπιστούν η ίδια η Ρούπα και το παιδί της.

Στο διάστημα που αναζητούνταν η Πόλα Ρούπα φέρεται να είχε διαπράξει ληστείες τραπεζών, όπως σε υποκατάστημα τράπεζας στο νοσοκομείο «Σωτηρία» και σε υποκατάστημα τράπεζας στην επαρχία.

Είχε επίσης αποπειραθεί να οργανώσει την απόδραση με ελικόπτερο του Νίκου Μαζιώτη και μελών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς από τις φυλακές Κορυδαλλού, το οποίο απέτυχε μετά από αντίδραση του πιλότου, ο οποίος ήταν πρώην αστυνομικός του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών και κατάφερε να αφοπλίσει την Πόλα Ρούπα (που πυροβόλησε τρεις φορές εν πτήσει) και να προσγειώσει με ασφάλεια το ελικόπτερο σε ερημική περιοχή μεταξύ Πλαταιών και Ερυθρών.

 

Related Articles

Back to top button