ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη στέλεχος του Ρουβίκωνα

Συνελήφθη χθες το βράδυ ηγετικό στέλεχος του «Ρουβίκωνα» για απειλές μέσω Διαδικτύου.

Σε ανάρτηση που είχε κάνει, υποστήριζε ότι σε περίπτωση που η αστυνομία προσπαθούσε να προσεγγίσει έναν συγκεκριμένο χώρο στην περιοχή των Εξαρχείων, ο οποίος τελεί υπό κατάληψη από μέλη της συλλογικότητας, τότε θα υπήρχαν σφοδρές αντιδράσεις.

Είχε μάλιστα παρουσιάσει το σχέδιο -όπως το χαρακτήρισε- «πόλεμος για ένα άχυρο» καλώντας σε συμπλοκές.

«Άγριες συμπλοκές έξω από το βοξ με μας και τα ΜΑΤ. Ξεχάστε την εικόνα που τα ΜΑΤ ρίχνουν κρότου λάμψης και ο κόσμος τρέχει. Θα κάτσουμε ακίνητοι να ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΑΠΕΞΩ» έγραφε επίσης, προσθέτοντας πως «όλες οι πρεσβείες και όλα τα σπίτια των πρεσβευτών θα γίνουν στόχοι παρέμβασης. Όλες οι τουριστικές περιοχές το καλοκαίρι θα γίνουν στόχοι παρέμβασης. Θα δρομολογηθούν παρεμβάσεις σε σπίτια υπουργών, υπουργεία, κτίρια υψηλού συμβολισμού», έγραψε μεταξύ άλλων στην ανάρτησή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα συνελήφθη με βάση του άρθρο 187α του ποινικού κώδικα το οποίο αναφέρει ότι «όποιος με οποιονδήποτε τρόπον ή μέσω του διαδικτύου απειλεί με τέλεση τρομοκρατικής πράξης ή προκαλεί ή διεγείρει σε διάπραξή της και έτσι εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη τιμωρείται με φυλάκιση».

Η επίμαχη ανάρτηση:

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button