ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη ο δολοφόνος του Μυκονιάτη επιχειρηματία Μίμη Ζουγανέλη και δραπέτης των φυλακών Δομοκού

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε 40χρονος δραπέτης των φυλακών Δομοκού. Πρόκειται για τον Πολωνό που είχε δολοφονήσει τον επιχειρηματία Μίμη Ζουγανέλη στη Μύκονο.

Ο 40χρονος είχε καταδικαστεί σε ισόβια για τη δολοφονία του επιχειρηματία. Τον περασμένο Σεπτέμβριο πήρε πενθήμερη άδεια από τις φυλακές Δομοκού, αλλά δεν επέστρεψε ποτέ. Τελικά συνελήφθη τη Δευτέρα στην Καλλιθέα. Στην κατοχή του βρέθηκε πλαστό διαβατήριο και μαζί του συνελήφθη ένας ακόμη Πολωνός, που θεωρείται ότι του παρείχε κρησφύγετο, ενώ εκκρεμούσε και σε βάρος του ένταλμα σύλληψης.

Η δολοφονία του Ζουγανέλη

Τον Οκτώβριο του 2010 ο επιχειρηματίας Μίμης Ζουγανέλης είχε βρεθεί νεκρός στο σπίτι του στη Μύκονο. Ο 40χρονος είχε σχεδιάσει τη ληστεία στο σπίτι του επιχειρηματία με τη βοήθεια μιας 28χρονης γυναίκας- που τον είχε ενημερώσει ότι ο 73χρονος είχε στο σπίτι του πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό- και ενός ακόμη ατόμου.

Οι δύο δράστες της ληστείας βασάνισαν τον επιχειρηματία για να τους αποκαλύψει τον συνδυασμό του χρηματοκιβωτίου, από το οποίο άρπαξαν πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ, ενώ ο 73χρονος υπέκυψε στα τραύματά του. Οι δράστες διέφυγαν στην Πολωνία, όπου συνελήφθησαν και εκδόθηκαν στη χώρα μας. Ο 40χρονος είχε καταδικαστεί σε ισόβια και επιπλέον κάθειρξη 20 ετών, η 28χρονη σε ισόβια και 17 χρόνια φυλάκισης και ο τρίτος κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 14 ετών για τη συμμετοχή στη ληστεία.

Tags

Related Articles

Back to top button
Close
Close