ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός στην εταιρεία μπαχαρικών «Ηλιος» – 13 κρούσματα

Συναγερμός έχει σημάνει στην εταιρεία μπαχαρικών «Ηλιος», μετά τον εντοπισμό 13 κρουσμάτων κορωνοϊού στο τμήμα παραγωγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν όταν υπάλληλος της εταιρείας παρουσίασε κάποια από τα ύποπτα συμπτώματα του κορωνοϊού, και υπεβλήθη σε τεστ που βγήκε θετικό. Αμέσως εφαρμόστηκαν όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, και η εταιρεία προέβη σε τεστ σε όλο το προσωπικό του τμήματος, όπου εντοπίστηκαν 12 ακόμα κρούσματα σε σύνολο δεκατριών. 

Η γνωστή εταιρεία έχει αναστείλει τη λειτουργία της από την Τετάρτη και τα περίπου 50 άτομα που εργάζονται στην παραγωγή έχουν τεθεί σε καραντίνα στα σπίτια τους. 

Ο γιατρός της επιχείρησης, Μιχάλης Καραγιάννης επιβεβαίωσε την είδηση διαβεβαιώνοντας πως έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέσα και έχει εντοπιστεί ο ασθενής «μηδέν» που είχε παρουσιάσει απλώς κάποια δέκατα.

Ο διευθυντής των τμημάτων προσωπικού, Γιώργος Καραθανάσης μίλησε στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» για το χρονικό: «Το Σάββατο κλήθηκα από εργαζόμενο της εταιρείας που μου είπε ότι βγήκε θετικός στον κορωνοϊό. Έτσι η εταιρεία ξεκίνησε να ψάχνει και να κάνει ιχνηλάτηση.

»Ενημερώθηκε ο γιατρός της εταιρειας. Πήραμε δείγμα από τα 20 μοριακά τεστ. Κάποιοι έκαναν μόνοι τους τα γρήγορα τεστ. Ήμασταν σε απόλυτη επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ. Την Τετάρτη ο μικροβιολόγος πήρε τα τεστ.

»Τη Δευτέρα ενημερώσαμε τον γιατρό εργασίας. Και ενημερώσαμε και τον ΕΟΔΥ. Περιμένουμε να πάρουμε κατευθυντήριες γραμμές. Ενδιαφερόμαστε για τον συνάδελφο και τον εργαζόμενο και θέλουμε να προασπίσουμε τη δημόσια υγεία. Όπως εξελίσσονται τα πράγματα, πρέπει εμείς να ενημερώνουμε τον κρατικό φορέα και να λαμβάνουμε ευθύνη».

Related Articles

Back to top button