ΕΛΛΑΔΑ

Συγκλονίζει η μητέρα της 32χρονης που πέθανε από αλλαντίαση στο Μπορντό: «Κολλήσαμε 20 άτομα»

Τραγική κατάληξη είχε για μία 32χρονη Ελληνίδα το γεύμα της σε φημισμένο εστιατόριο του Μπορντό, στη Γαλλία. Η νεαρή κατανάλωσε σαρδέλες στο εστιατόριο και πέθανε από αλλαντίαση, ενώ πολλά ακόμα άτομα νοσηλεύονται για τον ίδιο λόγο.

«Πήγαμε στο συγκεκριμένο εστιατόριο και φαίνεται ότι από αυτό εστιατόριο κολλήσαμε περίπου 20 άτομα αλλαντίαση. Ο σύζυγός της είναι στην εντατική και αύριο θα βγει από αυτήν. Από την παρέα της, γιατί ήταν μόνιμος κάτοικος, αρρώστησε η κοπέλα, ο άντρας της και ένας τρίτος της παρέας, που νοσηλεύτηκε στην Βαρκελώνη σε κρίσιμη κατάσταση», σημειώνει μιλώντας στο Live News, η μητέρα της κοπέλας και προσθέτει:

«Φάγανε θαλασσινά και σαρδέλες από ένα εστιατόριο πεντάστερο και φημισμένο στην Γαλλία το 2023. Από την Κυριακή (η 32χρονη) είχε συμπτώματα και ζήτησε ιατρική βοήθεια και περίθαλψη. Αυτή την στιγμή γίνεται προανάκριση από την εισαγγελέα του Μπορντό ενώ ασχολείται και η τοπική αστυνομία του Παρισιού, όπου και έχασε τη ζωή της».

Όλοι τους είχαν φάει στο «Tchin Tchin Wine Bar» μεταξύ 4 και 10 Σεπτεμβρίου, που φημίζεται για το κρασί και το φαγητό. Όλοι έφαγαν τις σαρδέλες που είχε αποθηκεύσει ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου σε βάζα. Η τοπική εφημερίδα Sud-Ouest ανέφερε ότι ο εστιάτορας είπε ότι πέταξε μερικά από βάζα με σαρδέλες λόγω έντονης μυρωδιάς. Ωστόσο, κάποια βάζα έμοιαζαν καλά και σερβιρίστηκαν σε πελάτες.

Τι είναι η αλλαντίαση

Η αλλαντίαση είναι θανατηφόρα στο 5-10%των περιπτώσεων λόγω μιας τοξίνης που παράγεται από τα βακτήρια Clostridium botulinum, η οποία μπορεί να εμφανιστεί όταν τα διατηρημένα τρόφιμα αποστειρώνονται ανεπαρκώς, αναφέρει ο βρετανικός Guardian.

Μπορεί να προκαλέσει παράλυση των μυών που διαρκεί αρκετές εβδομάδες, με τον πιο άμεσο κίνδυνο να προέρχεται από την προσβολή των αναπνευστικών μυών.

Οι Αρχές διεξάγουν εξετάσεις στο εστιατόριο, ενώ δεν μπορούν να αποκλείσουν την εμφάνιση κι άλλων κρουσμάτων αλλαντίασης, η οποία έχει περίοδο επώασης έως και αρκετές ημέρες.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button