ΕΛΛΑΔΑ

Συγκλονιστικές εικόνες από τα καμμένα στην Βαρυμπόμπη – Η επόμενη ημέρα

Τα πολλαπλά της πυρκαγιάς στη Βαρυμπόμπη κατέστρεψα ό,τι βρήκαν στο πέρασμά τους, και μετά από μία δύσκολη νύχτα η μάχη δίνεται στις πολλές, διάσπαρτες εστίες στην ευρύτερη περιοχή. 

Το πρώτο φως της μέρας έπεσε πάνω σε πολύ διαφορετικό τοπίο, με το δάσος καμένο και τις περιουσίες κατοίκων και ντόπιων επιχειρηματιών να έχουν μετατραπεί σε στάχτη. Δέντρα ακόμη καπνίζουν και η μυρωδιά του καμένου κυριαρχεί στην ατμόσφαιρα. Το χώμα ακόμα καίει και οι πυροσβεστικές δυνάμεις δεν έχουν επιτρέψει στους κατοίκους να επιστρέψουν. 

Σπίτια χωρίς στέγες που μόνο οι τοίχοι τους άντεξαν, αυτοκίνητα διαλυμένα μέσα στα δέντρα και ένα εστιατόριο που δεν ξαναφιλοξενήσει πελάτες για πολύ καιρό: τα σερβίτσια του μαυρισμένα από τις φλόγες, τα τραπεζομάντιλα καψαλισμένα – φωτίζονται από τις ακτίνες του ήλιου που μπαίνουν από ραγισμένα παράθυρα. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχουν καεί ολοσχερώς δεκάδες σπίτια ενώ ανυπολόγιστη παραμένει η έκταση του δάσους που έχει καταστραφεί. Οι εικόνες του πρακτορείου EUROKINISSI μιλούν από μόνες τους.

Related Articles

Back to top button