ΕΛΛΑΔΑ

Σύμβουλος του Σημίτη χωρίς πτυχίο – Απολύθηκαν άλλοι επτά υπάλληλοι

7 υπάλληλοι του Κοινοβουλίου, που διαπιστώθηκε ότι είχαν κάνει χρήση πλαστών τίτλων σπουδών, απολύθηκαν σήμερα με απόφαση του προέδρου, Νίκου Βούτση.

Η πλαστογράφησης με σκοπό το διορισμό φαίνεται πως είχε πάρει διαστάσεις επιδημίας στην χώρα μας. Οι περιπτώσεις που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας είναι πραγματικά απίστευτες.

Μια περίπτωση αφορά σε υπάλληλο του Κουνοβουλίου, η οποία είχε προσληφθεί το 1996 ως μετακλητή. Τρία χρόνια αργότερα μονιμοποιήθηκε σε κενή οργανική θέση δακτυλογράφου κι όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, το απολυτήριο λυκείου που είχε προσκομίσει δεν ανήκε καν στην ίδια.

Η δεύτερη υπόθεση απείρου κάλλους αφορά σε υπάλληλο, που είχε προσληφθεί το 2011 ως επιστημονικός σύμβουλος,  στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και για τον οποίο ο έλεγχος του ΔΟΑΤΑΠ δεν εντόπισε ποτέ αίτηση αναγνώρισης του πτυχίου της αλλοδαπής που είχε προσκομίσει ούτε και τον ατομικό του φάκελο. Κοινώς δεν διέθετε ποτέ πτυχίο!!

Η τρίτη περίπτωση απόλυσης, αφορά σε τέως συνεργάτη βουλευτή, που είχε μονιμοποιηθεί σε προσωποπαγή θέση διοικητικού λογιστικού της Βουλής και διαπιστώθηκε ότι είχε πλαστογραφήσει το απολυτήριο λυκείου.

Οι άλλες 4 περιπτώσεις προέκυψαν από στελέχη της ειδικής φρουράς της Βουλής, εκ των οποίων οι δύο είχαν προσκομίσει «μαϊμού» απολυτήρια λυκείου κατά 100%, αφού δεν διέθεταν καν και οι άλλοι δύο είχαν πλαστογραφήσει το βαθμό.

Σε όλες τις περιπτώσεις οι υπάλληλοι απολύθηκαν, καθώς είχαν χρησιμοποιήσει τους πλαστούς τίτλους δόλια με σκοπό το ίδιον όφελος που ήταν ο διορισμός.

Η έρευνα για τα πλαστά πτυχία στο Κοινοβούλιο είχε ξεκινήσει επί της προεδρίας του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και είχε ολοκληρωθεί όταν Πρόεδρος της Βουλής ήταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Ο Νίκος Βούτσης λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του είχε στείλει 15 υποθέσεις πλαστών στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ πρόσφατα είχε υπογράψει την απόλυση ενός ακόμα υπαλλήλου του Κοινοβουλίου, ο οποίος αν και προϊστάμενος απεδείχθη ότι το πτυχίο του ήταν πλαστό.

 

Related Articles

Back to top button