ΕΛΛΑΔΑ

Στο νοσοκομείο ο πατέρας των παλαιοχριστιανών στην Κορινθία – ΕΔΕ για την τηλεργασία του

Δήλωσε πως αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας – Παραμένει κρατούμενος καθώς πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Τετάρτη (21/2)

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε ο πατέρας της οικογένειας παλαιοχριστιανών στην Κορινθία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δήλωσε πως αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας. Όπως έγινε γνωστό, έχει υψηλή πίεση και αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία ενώ είναι κρατούμενος. Αφού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, εξετάστηκε και κρίθηκε πως η κατάστασή του δεν χρήζει νοσηλείας, για αυτό επέστρεψε στο αστυνομικό τμήμα. 

Υπενθυμίζεται πως ο 45χρονος παλαιοχριστιανός πατέρας στην Κορινθία παραμένει κρατούμενοςκαθώς πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Τετάρτη (21/2). Το μεσημέρι της Δευτέρας οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα με δικογραφία για απείθεια στον νόμο και μη συμμόρφωση στην υποχρεωτικότητα της φοίτησης των τριών ανήλικων παιδιών του στο σχολείο.

Νωρίτερα, η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως διέταξε τη διενέργεια ελέγχου για το καθεστώς εργασίας του πατέρα της οικογένειας παλαιοχριστιανών. Με παρέμβασή της στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης για διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ είπε για την υπόθεση: «Έχω ήδη ζητήσει να διενεργηθεί έλεγχος για την περίπτωση του 45χρονου από Κόρινθο, για να δούμε που υπηρετεί και με ποιο καθεστώς. Εχω ζητήσει από αρμόδιες αρχές να διεξάγουν έλεγχο».

Ο δήμαρχος Ερέτριας-Αμαρύνθου, Νίκος Γουρνής, δήλωσε στον ΑΝΤ1 πως ο εν λόγω άνδρας το 2020 πήγε στον δήμο του με μετάταξη το για λόγους υγείας. «Παρείχε υπηρεσίες εξ αποστάσεως όπως μου είπαν από την προηγούμενη διοίκηση» είπε ο κ. Γουρνής προσθέτοντας ότι «μέσα στις υπηρεσίες είπαν ότι τις δουλειές που του είχαν αναθέσει, τις είχε κάνει» χωρίς, ωστόσο, να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για το τι ακριβώς ήταν αυτές οι εργασίες.

Τα παιδιά των παλαιοχριστιανών αποκαλύπτουν πώς ζουν 

Αποκομμένα από τον πολιτισμό και την εκπαίδευση, υιοθετούν πλήρως όλα όσα τους μαθαίνει ο πατέρας τους. Ακόμα κι αν τη σπηλιά τη βαφτίζει εκκλησία. Αυτή είναι, μεταξύ άλλων, η πραγματικότητα των παιδιών της οικογένειας των παλαιοχριστιανών που ανακαλύφθηκαν στην Κορινθία.

«Ποτέ δεν μου άρεσε το σχολείο. Ήμουν άσχετος. Για κάποιον λόγο με συμπαθούσαν οι δάσκαλοι και μου έβαζαν καλούς βαθμούς» λέει στο Μega ένα από τα συνολικά 6 παιδιά του 45χρονου που συνελήφθη. Εδώ και τέσσερα χρόνια ζει με την οικογένειά του χωρίς ρεύμα, θέρμανση και νερό μέσα σε ένα λαγούμι έξι μέτρα κάτω από τη γη.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button