ΕΛΛΑΔΑ

Στη Θεσσαλονίκη εκτάκτως ο Τσιόδρας – Δεκάδες κρούσματα σε οίκο ευγηρίας

Στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης μεταβαίνει εσπευσμένα σήμερα ο Σωτήρης Τσιόδρας, μετά τον εντοπισμό δεκάδων κρουσμάτων κορωνοϊού σε οίκο ευγηρίας.

ADS

Με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας μεταβαίνει στη Θεσσαλονίκη μαζί τον γγ Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου. 

Συναγερμός σήμανε λίγο νωρίτερα μετά τον εντοπισμό αρχικά 7 ηλικιωμένων από 80 έως 92 ετών με κορωνοϊό σε οίκο ευγηρίας. Όπως προέκυψε στη συνέχεια και μετά από τα σχετικά τεστ, τα κρούσματα ήταν περισσότερα, τουλάχιστον 34 (31 ηλικιωμένοι και 3 εργαζόμενοι). Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ξεκινήσει οι απαραίτητες διαδικασίες που ορίζει το πρωτόκολλο με τεστ και ιχνηλατήσεις. 

Οι επτά που βρέθηκαν θετικοί νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ, στο τμήμα νοσηλείας για COVID-19. Στο ίδιο τμήμα νοσηλεύονται συνολικά 21 ασθενείς θετικοί στον κορωνοϊό.


Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται από τον ΕΟΔΥ η ιχνηλάτηση των επαφών ακόμη εκατό ανθρώπων που ήρθαν σε επαφή με τους ηλικιωμένους.

«Αυτή την ώρα ξανά γίνεται και νέα δειγματοληψία, στέλνονται τα δείγματα στον ΕΟΔΥ και ακολουθούμε όλες τις οδηγίες που μας δίνονται», τονίζει στο GRTimes.gr, ο εκπρόσωπος του οίκου ευγηρίας, Ιωάννης Ζαγκλής. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, στον συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας βρίσκονται πάνω από 100 άτομα, συμπεριλαμβανομένων και των εργαζομένων. «Όλοι όσοι εντοπίστηκαν θετικοί στον κορονοϊό έχουν απομονωθεί και θα μεταφερθούν στο νοσοκομείο», συμπληρώνει ο κ. Ζαγκλής.

Related Articles

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker