ΕΛΛΑΔΑ

Στα τέλη Ιουλίου, θα παραδοθεί ολοκληρωμένος, ο δρόμος Αντίρριο-Ιωάννινα

Έως τα τέλη Ιουλίου θα παραδοθεί ο συνολικός αυτοκινητόδρομος των 196 χιλιομέτρων της Ιόνιας οδού από το Αντίρριο έως τα Ιωάννινα.

Τα δύο εκκρεμή τμήματα από Αμφιλοχία – Σελλάδες Άρτας μήκους 27 χλμ. που είχε εμποδίσει η καθυστέρηση στην παράδοση της γης στην περιοχή του Κρίκελλου καθώς και το τελευταίο κομμάτι «Πέρδικα Ιωαννίνων – Εγνατία» μήκους 14 χιλιομέτρων που έμεινε πίσω λόγω απαλλοτριώσεων στην περιοχή του Αβγού, θα παραδοθούν με διαφορά λίγων ημερών. Για τις 20 Ιουλίου προγραμματίζεται να δοθεί στην κυκλοφορία το πρώτο τμήμα και το δεύτερο θα δοθεί μέχρι τα τέλη Ιουλίου. Η καθυστέρηση οφείλεται στην ανισόπεδη διάβαση στην θέση Αυγό, η οποία άργησε να θεμελιωθεί καθώς απαιτήθηκαν προφορτήσεις 12 μηνών.

Όπως προβλέπει η σύμβαση με την ολοκλήρωση της κατασκευαστικής περιόδου (Τ1) θα τεθούν σε λειτουργία επιπλέον τρεις σταθμοί διοδίων που είναι τα διόδια της Κλόκοβας, Τερόβου και Μενιδίου. Από τον περασμένο Απρίλιο λειτουργούν τα μετωπικά διόδια Αγγελλοκάστρου. Το τελικό κόστος για τους οδηγούς ΙΧ θα ανέρχεται σε 24,90 και για τις δύο διαδρομές.

Related Articles

Back to top button