ΕΛΛΑΔΑ

Στα όριά του το ΕΣΥ: Καλυμμένο πάνω από 70% των ΜΕΘ, 427 σε απλές κλίνες covid

Αυξάνεται καθημερινά ο αριθμός των νοσούντων από κορονοϊό, αφού γεμίζουν τόσο οι εντατικές όσο και οι απλές κλίνες covid

Τα επιδημιολογικά δεδομένα του κορονοϊούαλλά και τις νέες νοσηλείες μέρα με την ημέρα παρακολουθούν οι επιδημιολόγοι αλλά και οι υγειονομικές αρχές, πριν δώσουν το πράσινο φως στην κυβέρνηση να αυξήσει τα μέτρα ειδικά στην Αττική. Μέχρι στιγμής, η εικόνα που παρουσιάζουν τα νοσοκομεία δεν είναι καλή, γι’ αυτό και όπως τονίζουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές του ethnos.gr, η εντολή που δόθηκε στο υπουργείο Υγείας από το Μέγαρο Μαξίμου είναι να δοθούν όλες οι δυνάμεις στη δημιουργία των ΜΕΘ τις επόμενες ημέρες «κι ας μείνουν πίσω άλλα ζητήματα» όπως χαρακτηριστικά ελέχθη.

Γι’ αυτό και τις επόμενες ημέρες στόχος είναι να αυξηθούν οι κλίνες στις εντατικές, ενώ ήδη έτοιμες προς αξιοποίηση είναι από αύριο Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου και μετά οι 40 νέες εντατικές κυρίως στα νοσοκομεία της Αθήνας, που είχαν προαναγγελθεί από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Αύξηση στις νοσηλείες

Μέχρι στιγμής, οι νοσηλευόμενοι στα νοσοκομεία όλης της χώρας όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του ethnos.gr είναι 427 συν οι 79 που είναι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ή σε Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας διασωληνωμένοι.

Παρότι οι 427 νοσηλευόμενοι δεν αναφέρονται συχνά, είναι ασθενείς που βρίσκονται σε απλές κλίνες covid-19 επί πολλές ημέρες, αφού έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό. Πρόκειται για άτομα διαφόρων ηλικιών αλλά κυρίως ανήκουν στην ομάδα από 45 έως 65 ετών.

Related Articles

Back to top button