ΕΛΛΑΔΑ

Σπάρτη: Λεηλάτησαν εργοτάξια και αντλιοστάσια

Ο νεαρός δράστης προσπάθησε να διαφύγει τρέχοντας, αλλά ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς 

Καλώδια, μέταλλα και καύσιμα άρπαζαν από τα εργοτάξια και τα αντλιοστάσια που λεηλατούσαν στην ευρύτερη περιοχή της Σπάρτης δυο νεαροί, ο ένας από τους οποίους είναι ανήλικος. Ο 20χρονοςσυνεργός του συνελήφθη όταν παράτησε το αυτοκίνητο όπου είχε φορτώσει τη λεία τους στη θέα αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε.. 

Ο νεαρός δράστης προσπάθησε να διαφύγει τρέχοντας, αλλά ακινητοποιήθηκε από τους ένστολους που βρήκαν στο όχημα ένα καλώδιο ηλεκτρικού ρεύματος μήκους 120 μέτρων, το οποίο είχαν κλέψει νωρίτερα από ένα εργοτάξιο. Το όχημα, το οποίο δεν έφερε πινακίδες, άδεια κυκλοφορίας και ασφαλιστήριο συμβόλαιο, κατασχέθηκε ως μέσο για την διάπραξη κλοπών, ενώ το κλεμμένο καλώδιο αποδόθηκε στον υπεύθυνο του εργοταξίου.

Στη συνέχεια, ο 20χρονος προσήχθη στην Ασφάλεια, όπου εξακριβώθηκε ότι μαζί με έναν 17χρονο είχαν διαπράξει από τις 13 ως τις 27 Μαρτίου άλλες τρεις κλοπές σε ένα εργοτάξιο, ένα αντλιοστάσιο και μια επιχείρηση, απ’ όπου είχαν κλέψει μεταξύ άλλων χάλκινα καλώδια, δυο μεταλλικά σιλό, 150 λίτρα πετρελαίου κίνησης και διάφορα μεταλλικά αντικείμενα. 

Ο 20χρονος, που οδηγούσε χωρίς να διαθέτει δίπλωμα, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για διακεκριμένες κλοπές και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Σε αυτήν περιλαμβάνονται ο 17χρονος που δεν βγάλει δελτίο αστυνομικής ταυτότητας και οι γονείς του, μια 52χρονη και ένας 56χρονος, που κατηγορούνται για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου. 

Ξήλωσαν 100 υδρομετρητές

Απότιστες θα μείνουν οι καλλιέργειες στα χωράφια τεσσάρων χωριών του Δήμου Λαμιέων, μετά την επιδρομή αγνώστων “κυνηγών” χαλκού που ρήμαξαν 100 υδρομετρητές του Τ.Ο.Ε.Β. Μεξιατών, προκαλώντας ζημιές κόστους 10.000 ευρώ στο δίκτυο, λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει η αρδευτική περίοδος. Οι αγρότες της περιοχής έχουν απελπιστεί και ζητούν από την πολιτεία να λάβει μέτρα, καθώς δεν θα μπορούν να ποτίσουν τα χωράφια τους.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button