ΕΛΛΑΔΑ

SOS για τη Θεσσαλία: «Έρχονται» μεγάλα ύψη βροχής στις πληγείσες περιοχές

Νέα κακοκαιρία αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα και ειδικά την πολύπαθη Θεσσαλία μετά τον «Daniel».

Έκτακτο δελτίο καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ, ενώ συναγερμός έχει σημάνει στην Πολιτική Προστασία για τη νέα κακοκαιρία που θα «χτυπήσει» τη χώρα.

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για τις επιπτώσεις στις πληγείσες περιοχές στη Θεσσαλία αφού για άλλη μια φορά στην περιοχή αναμένονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Ευρεία σύσκεψη για τη νέα κακοκαιρία

Αύριο Κυριακή 24/9 στις 13:00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, με τη συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργείων, ΟΤΑ α΄ και β’ βαθμού, εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας, της ΕΜΥ και ομάδας μετεωρολόγων. Αντικείμενο της σύσκεψης είναι η ενημέρωση και ο συντονισμός, μετά την επικαιροποίηση των δεδομένων για την επικείμενη επιδείνωση του καιρού την ερχόμενη εβδομάδα.

Η προειδοποίηση του Γιάννη Καλλιάνου

«Από τη Δευτέρα 25/9 έως τουλάχιστον και την Πέμπτη 28/9 θα μας απασχολήσει ένα ‘σύστημα’ το οποίο θα δώσει βροχές σε μεγάλο μέρος της χώρας, προειδοποιεί ο Γιάννης Καλλιάνος.

«Όπως βλέπετε, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία του ECMWF (Ευρωπαϊκό μοντέλο πρόγνωσης) που αφορούν στον αθροιστικά ύψη νερού που θα σημειωθούν στην επικράτεια από τις βροχές του προσεχούς 4-ημέρου, θα επηρεαστεί το μεγαλύτερο μέρος της χώρας πλην των περισσοτέρων τμημάτων της Ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης και του Ανατολικού και Νότιοανατολικού Αιγαίου», σημειώνει ο ίδιος σε ανάρτησή του στο Facebook.

Πού θα πέσουν ισχυρές καταιγίδες

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στη Θεσσαλία

«Τα προγνωστικά στοιχεία εμμένουν στο σενάριο ότι τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν δυστυχώς στη Θεσσαλία. και μάλιστα κυρίως στα δυτικά και νότια τμήματα της αλλά και στο Πήλιο. Εκεί αναμένονται και πάνω από 200 mm βροχής κατά τη διάρκεια της προσεχούς κακοκαιρίας», προσθέτει ο ίδιος.

Ποιες άλλες περιοχές κινδυνεύουν

«Πέραν της Θεσσαλίας που πιθανότατα θα δεχθεί τα μεγαλύτερα ύψη βροχής, φαίνεται ότι θα επηρεαστούν επίσης με μεγάλα ύψη βροχής και τμήματα της Βόρειας Εύβοιας, των δυτικών Σποράδων και της κεντρικής Στερεάς», τονίζει ο Γιάννης Καλλιάνος.

Θα επηρεαστεί η Αττική, αλλά όχι με ιδιαίτερη σφοδρότητα

Σχετικά με την Αττική, ο Γιάννης Καλλιάνος αναφέρει ότι: «Στην Αττική αναμένονται σχεδόν γενικευμένες βροχές ή και καταιγίδες κυρίως την Τετάρτη και την Πέμπτη (διότι Δευτέρα και Τρίτη θα είναι πολύ τοπικές). Δεν διαφαίνεται όμως κατά την προσωπική μου άποψη κανένας κίνδυνος. Τοπικά μπορεί να έχουμε κάποιες ισχυρές βροχές αλλά δεν θα έχουν εξαιρετικά μεγάλη διάρκεια».

Related Articles

Back to top button