ΕΛΛΑΔΑ

Σοκαριστική καταγγελία: Φαντάρος βιάστηκε με εντολή του Λοχαγού του!

Τρεις φαντάρους και τρεις στρατιωτικούς καταγγέλλει ο 32χρονος για τον βιασμό του στον στρατό – Τον λοχαγό του ως ηθικό αυτουργό και έναν φαντάρο σαν φυσικό

Στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων, στο Μεγάλο Πεύκο, καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα βιασμού από συναδέλφους του στρατιώτες, όταν και εκείνος υπηρετούσε στον στρατόο 32χρονος, σήμερα, άνδρας.

Οπως ο ίδιος καταγγέλλει, η πράξη συνέβη πριν από 10 χρόνια, όταν ήταν 22 ετών και μάλιστα κατ’ εντολή του λοχαγού του.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του 32χρονου, ο οποίος μίλησε στο OPEN, στη μήνυση που κατέθεσε ο 32χρονος, στη Στρατιωτική Δικαιοσύνη στα τέλη Μαρτίου, καταγγέλλει πως το περιστατικό συνέβη έπειτα από διαπληκτισμό που είχε με τον λοχαγό του. Ο 32χρονος υποστηρίζει πως ο λοχαγός έδωσε εντολή να τον μεταφέρουν στο ιατρείο. Eκεί ναρκώθηκε και στη συνέχεια βιάστηκε από συναδέλφους του φαντάρους.

3 φαντάρους και 3 στρατιωτικούς καταγγέλλει ο 32χρονος

Στη μήνυση που έχει καταθέσει, ο 32χρονος άνδρας καταγγέλλει:

  • τον λοχαγό, ως ηθικό αυτουργό της πράξης, 
  • 3 φαντάρους, τον έναν για φυσικό αυτουργό του βιασμού και τους άλλους 2 για συμμετοχή στον βιασμό   
  • 2 στρατιωτικούς γιατρούς – ψυχολόγους, οι οποίοι, όπως υποστηρίζει, δεν έκαναν τίποτα για να αποτρέψουν τον βιασμό

Οπως επισημαίνουν στρατιωτικές πηγές, τις οποίες επικαλείται το OPEN, τότε δεν υπήρξε καμία καταγγελία από το θύμα. Ο δικηγόρος του σημειώνει πως επέλεξε να προχωρήσει τη νομική υπόθεση τώρα, επηρεασμένος από το κίνημα meToo.

Η στρατιωτική Δικαιοσύνη ερευνά το περιστατικό

Ο μηνυτής μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ3 και ξεκαθάρισε ότι τα πρόσωπα στα οποία αναφέρεται, δεν εκπροσωπούν τον στρατό, οι υπηρεσίες του οποίου τον βοήθησαν. «Μετά από προσβολές που δέχτηκα, απάντησα με ύβρεις, με αποτέλεσμα να οδηγηθώ στο ιατρείο χωρίς την θέλησή μου», ανέφερε ο άνδρας σημειώνοντας ότι «κομβικό ρόλο θα παίξει ο υπεύθυνος του ιατρείου που με βοήθησε εκεί και δύο ΕΠΟΠ γυναίκες οι οποίες ήταν αυτόπτες μάρτυρες».

Στρατιωτικές πηγές ανέφεραν ότι «η στρατιωτική δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη. Δεν μπορεί να υπάρξει θέση για μια υπόθεση που διερευνάται δικαστικά».

Related Articles

Back to top button