ΕΛΛΑΔΑ

Σοκ στη Φολέγανδρο: Μαθητές χτυπούν μέχρι θανάτου γάτα (vid)

Δυο μαθητές κλωτσούν μέχρι θανάτου γάτα στη Φολέγανδρο, γεγονός που προκάλεσε σάλο στο πανελλήνιο.

Το σχετικό βίντεο που δημοσίευσε η ιστοσελίδα zoosos.gr δείχνει αρχικά τους δύο νεαρούς να καταδιώκουν το ανήμπορο να αντιδράσει ζώο. Η γάτα, η οποία ήταν τυφλή έπεσε στην πισίνα ξενοδοχείου δεχόμενη επίθεση με διάφορα αντικείμενα.

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Τρίτη, 15 Οκτωβρίου στο προαύλιο χώρο του κλειστού για την εποχή ξενοδοχείου. Την επίθεση των δύο αγοριών στο ανυπεράσπιστο ζώο αντιλήφθηκε ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου η οποία άκουσε τις κραυγές της γάτας. Οταν εκείνη ρώτησε τι έχει συμβεί, οι μαθητές της απάντησαν ότι μια από τις αδέσποτες γάτες είχε πέσει στην άδεια πισίνα του διπλανού ξενοδοχείου. Ωστόσο, η γυναίκα δεν άφησε το περιστατικό να περάσει έτσι, αναζήτησε την γάτα και τελικά την εντόπισε νεκρή.


Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Νάξου έδωσε, επίσης, εντολή εκτός από την κατεπείγουσα προανάκριση να βεβαιωθεί και διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ σε βάρος των γονέων του αγοριού που κλωτσάει τη γάτα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες σε βάρος των ανηλίκων θα ασκηθεί δίωξη για το θάνατο της γάτας ενώ στους γονείς τους θα ασκηθεί δίωξη για παραμέληση ανηλίκου.

Τέλος να αναφερθεί ότι η γυναίκα που εντόπισε νεκρό το ζώο δήλωσε στην ίδια πηγή πληροφοριών ότι ο πατέρας του ενός παιδιού, όταν του ζήτησε εξηγήσεις, είπε χαρακτηριστικά: «Παιδάκι είναι».

Related Articles

Back to top button