ΕΛΛΑΔΑ

Σενάριο για είσοδο στα σούπερ μάρκετ με rapid test σε ανεμβολίαστους

Γιατί θεωρείται ανεφάρμοστο το μέτρο

Την ώρα που τα κρούσματα κορονοϊού βρίσκονται σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα, και έχει ανοίξει η συζήτηση για νέα μέτρα, τις τελευταίες ημέρες κυκλοφόρησε σενάριο περί εισόδου των ανεμβολίαστων στα σούπερ μάρκετ με αρνητικό rapid test. Ωστόσο, τα περισσότερα κυβερνητικά στελέχη θεωρούν πως το εν λόγω μέτρο θα ήταν πρακτικά ανεφάρμοστο.

Οι ίδιες πηγές εξηγούσαν πως πέραν των πρακτικών ζητημάτων που θα εγείρονταν – όπως το ποιος θα ελέγχει τα rapid test – το εν λόγω μέτρο θα προκαλούσε σοβαρές επιπτώσεις στο προφίλ της κυβέρνησηςκαθώς μέχρι πρότινος υπήρχαν υπουργοί που διαβεβαίωναν πως δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα που θα αφορούν σε καταστήματα με είδη πρώτης ανάγκης.

Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που ζητούν την εφαρμογή το εν λόγω σεναρίου, καθώς παρατηρούσαν πως αντίστοιχα μέτρα έχουν εφαρμοστεί και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Κύπρος.

Τί είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο OPEN

Το πρωί, σε παρέμβασή του στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» στην τηλεόραση του OPEN ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδηςανέφερε πως το μέτρο έχει συζητηθεί, ωστόσο εξήγησε τους λόγους που θα προέκυπταν μεγάλα προβλήματα στην εφαρμογή του.

«Ασφαλώς και εξετάζεται, αλλά υπάρχουν προβλήματα. Το συζητήσαμε και στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου. Υπάρχουν κάποιοι συμπολίτες μας που δεν θα κάνουν ούτε rapid test και δεν μπορούμε να τους στερήσουμε την πρόσβαση σε βασικά αγαθά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης, προσθέτοντας ότι θα δημιουργηθεί πρόβλημα με ατελείωτες ουρές σε ώρες αιχμής στα μεγάλα καταστήματα.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button