ΕΛΛΑΔΑ

Σε τουλάχιστον τέσσερις δόσεις ο φετινός ΕΝΦΙΑ

Περί τα τέλη Αυγούστου αναμένονται τα πρώτα ειδοποιητήρια για την πληρωμή του φετινού ΕΝΦΙΑ. Το οικονομικό επιτελείο στοχεύει στο να εισρεύσουν στα δημόσια ταμεία 2,65 δισ. ενώ οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν τον φόρο σε τουλάχιστον τέσσερις δόσεις.

Την έναρξη της διαδικασίας προανήγγειλε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, σύμφωνα με την οποία οι δόσεις θα είναι τέσσερις (από Σεπτέμβριο έως και Δεκέμβριο) αν και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο και για μια πέμπτη δόση – όπως συνέβη και το 2016 – τον Ιανουάριο.

Παράλληλα η κυρία Παπανάτσιου εκτίμησε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ευθυγράμμισης των αντικειμενικών με τις εμπορικές τιμές, γεγονός που, όπως είπε, θα φέρει αλλαγές στους συντελεστές του ΕΝΦΙΑ.

Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι η αλλαγή αυτή των συντελεστών δεν θα φέρει και αναπροσαρμογή στον εισπρακτικό στόχο των 2,65 δισ. ευρώ.

«Θα αυξηθούν σίγουρα αναλογικά, σύμφωνα με την κατηγορία της αξίας των ακινήτων που έχουν. Από κει και πέρα, θα δούμε πώς θα γίνει, σε ποιες κατηγορίες θα αυξηθούν ή σε ποιες κατηγορίες θα μειωθούν. Σίγουρα το ποσό της είσπραξης θα πρέπει να παραμείνει το ίδιο» δήλωσε χαρακτηριστικά η κυρία Παπανάτσιου σε ραδιοφωνική της συνέντευξη.

Related Articles

Back to top button