ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Σε πανηγυρικό κλίμα η παράδοση του λαβάρου του Πατρινού Καρναβαλιού στο Δημαρχείο

Σε καρναβαλικούς εορταστικούς ρυθμούς συντονίστηκε η πόλη από το πρωί του Σαββάτου με την πομπή του μουσικού άρματος και του τελάλη, που με τον γνωστό περιπαιχτικό του τρόπο και με αφετηρία το Ρωμαϊκό Ωδείο και ακολουθώντας τη διαδρομή: Γερμανού-Αγ. Νικολάου-Κορίνθου-Κολοκοτρώνη-Μαιζώνος-Πλατεία Γεωργίου, Μαιζώνος κατέληξε στο Δημαρχείο Πατρών για την πανηγυρική παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου στο Δήμαρχο Πατρέων. Μέσα σε γιορτινή ατμόσφαιρα ο τελάλης, πλαισιωμένος από τη συνοδεία του (πρόεδρος, αντιπρόεδρος, μέλη του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας», πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού, μέλη της Γνωμοδοτικής και Κριτικής Επιτροπής του Πατρινού Καρναβαλιού και καρναβαλιστές) διαλαλώντας το χαρμόσυνο μήνυμα της έναρξης της μεγάλης γιορτής στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας και προσκαλώντας τον κόσμο στην τελετή έναρξης, που θα πραγματοποιηθεί στις 9 το βράδυ, κατευθύνθηκε στο Δημαρχείο, όπου τους περίμεναν ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, οι Αντιδήμαρχοι και η Μπάντα του Δήμου, η οποία παιάνιζε γνωστούς αποκριάτικους σκοπούς και καρναβαλικά τραγούδια.

Σε κλίμα γενικής ευθυμίας και όπως προστάζει το έθιμο έγινε η παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου στο Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη από τον πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» Νίκο Χρυσοβιτσάνο, υπό τους αποκριάτικους παιανισμούς της Μπάντας του Δήμου και μέσω ρίψεων σοκολατών από τους συλλόγους των σοκολατοριχτών: «Σοκολατορίχτες», «Σοκολατομαχίες», «Σοκολατοδρομίες», «Σοκολατομανίες» και «Σοκολατοπαίκτες» εγκαινιάζοντας τη φετινή καρναβαλική περίοδο και προθερμαίνοντας το κλίμα για την εντυπωσιακή βραδινή τελετή έναρξης στην πλατεία Γεωργίου Α΄. Το λάβαρο του Πατρινού Καρναβαλιού 2016  θα παραμείνει αναρτημένο στο Δημαρχείο μέχρι τη λήξη της καρναβαλικής περιόδου, η οποία θα κορυφωθεί την Κυριακή 13 Μαρτίου επιφυλάσσοντας πλήθος συγκινήσεων στις αξέχαστες και μοναδικές πενήντα μία μέρες και νύχτες, οι οποίες θα ακολουθήσουν.

Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης κάλεσε όλους τους Πατρινούς να κατέβουν το βράδυ στις 9 στην πλατεία Γεωργίου για να γιορτάσουμε όλοι μαζί την έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού. Όλα είναι έτοιμα και η πλατεία του Πατρινού Καρναβαλιού έχει φορέσει τα γιορτινά της και μας περιμένει να υποδεχτούμε όλοι μαζί τη μεγάλη γιορτή της πόλης υπό τους δυναμικούς και εξωστρεφείς ήχους των Κρουστών της Ειρήνης.

Περιοδεία-τελάλη

Στα-χρώματα-του-Πατρινού-Καρναβαλιού

Related Articles

Back to top button