ΕΛΛΑΔΑ

«Σαν πρόβατα στην σφαγή»: Πώς έστησε την παγίδα στους 6 Τούρκους ο πιο στενός τους συνεργάτης

Η αστυνομία κατάφερε να εξιχνιάσει τη δολοφονική ενέδρα στη Λούτσα συλλαμβάνοντας τον δράστη που σχεδίασε και εκτέλεσε το συμβόλαιο θανάτου για τα έξι μέλη της τουρκικής εγκληματικής οργάνωσης

Σενάριο από ταινία θρίλερ θυμίζει η υπόθεση της δολοφονίας των έξι Τούρκων στην Αρτέμιδα στις 11 Σεπτεμβρίου.

Πρωταγωνιστής και εκτελεστής όλου του σχεδίου για την ενέδρα θανάτου είναι ο 32χρονος ομοεθνής τους που για δύο μήνες, δήθεν τους προστάτευε και θα τους βοηθούσε να περάσουν την Ιταλία, αλλά τελικά όπως αποδείχθηκε σχεδίαζε υπομονετικά την εκτέλεσή τους.

Ο 32χρονος Σουλεϊμάν συνελήφθη περίπου δύο ώρες μετά το μακελειό στο αεροδρόμιο ενώ ετοιμαζόταν να ταξιδέψει για τη Μυτιλήνη

Βοηθός του ένας 28χρονος, επίσης Τούρκος, που συνελήφθη χθες στον Άγιο Δημήτριο όπου έμενε.

Και οι δύο σύμφωνα με την Αστυνομία ήταν στο σημείο της φονικής ενέδρας. Η παρουσία τους έχει ταυτοποιηθεί από μαρτυρίες αλλά και από βιντεοληπτικό υλικό.

Η αστυνομία αναζητά ένα ακόμα άτομο που ήταν μαζί τους αλλά δεν έχει καταφέρει να το ταυτοποιήσει ενώ δεν αποκλείεται να υπήρχε και τέταρτος συνεργός.

Το χρονικό της εκτέλεσης

Το πρωί εκείνης της ημέρας, Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, ο 32χρονος τηλεφώνησε στους 6 στο σπίτι που έμεναν στη Λούτσα και τους πρότεινε να στείλει δύο κομμωτές για να τους κουρέψει.

Οι 6 αρνήθηκαν αφού τηρούσαν αυστηρά μέτρα ασφαλείας και δεν είχαν αφήσει σε κανέναν να μπει στο σπίτι και ούτε αυτοί έβγαιναν από αυτό.

Εικάζεται ότι η κίνηση αυτή του 32χρονου ήταν μια πρώτη προσπάθεια να τους εκτελέσει μέσα στο σπίτι.

Η άρνηση όμως των 6 του άλλαξε τα σχέδια και τέθηκε σε εφαρμογή το δεύτερο πλάνο την ίδια ημέρα.

Επέλεξαν το σημείο της ενέδρας

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο 32χρονος μαζί με τον 28χρονο πήγαν στη Λούτσα και έκαναν κατόπτευση του χώρου όπου επέλεξαν να στηθεί η ενέδρα στην οδό Ακροπόλεως.

Στο σημείο έμεινε κρυμμένος ο 28χρονος ενώ ο 32χρονος με το αυτοκίνητο που είχε με τις πλαστές γερμανικές πινακίδες πήγε στο σπίτι που διέμεναν οι 6 Τούρκοι ένα χιλιόμετρο μακριά, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως. Τους είπε ότι ήρθε η ώρα να φύγουν για Ιταλία και τους έδωσε τα αεροπορικά εισιτήρια που όπως αποδείχθηκε ήταν πλαστά.

Τους έπεισε να μπουν στο αυτοκίνητο

Αρχικά οι 6 Τούρκοι αιφνιδιάστηκαν. Μάλιστα αντέδρασαν όταν τους είπε να πάνε όλοι μαζί με το δικό του αυτοκίνητο και ζήτησαν να καλέσουν δύο ταξί για να πάνε στο αεροδρόμιο. Ωστόσο ο 32χρονος κατάφερε να τους πείσει λέγοντας ότι είναι πολύ μικρή απόσταση.

Ήταν μια κρίσιμη στιγμή για την εκτέλεση του σχεδίου του.

Από την στιγμή που οι 6 Τούρκοι μπήκαν στο αυτοκίνητο του 32χρονου άρχισε να κυλά ο χρόνος αντίστροφα εις βάρος τους

Ήταν σαν να πήγαιναν πρόβατα στη σφαγή, με καμία ελπίδα σωτηρίας.

Υπάρχει μαρτυρία που είδε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο να φεύγει από την Εθνικής Αντιστάσεως αλλά να στρίβει σε δρόμο αντίθετα προς το αεροδρόμιο. Δύο με τρία λεπτά μετά ακούστηκαν οι δεκάδες πυροβολισμοί.

Οδηγός του θανάτου

Ο 32χρονος οδηγός του οχήματος έφτασε στο σημείο επί της οδού Ακροπόλεως όπου ανέμενε ο 28χρονος και σίγουρα ένα ακόμα άτομο. Ο 32χρονος σταματά το όχημα, κατεβαίνει από τη θέση του οδηγού και τότε ξεκινά ο καταιγισμός των πυροβολισμών.

Από την μέχρι τώρα έρευνα δεν έχει ξεκαθαρίσει αν ο 32χρονος με τον 28χρονο είναι μεταξύ των εκτελεστών που δολοφόνησαν τους 6 αλλά όπως λένε έμπειροι αξιωματικοί είναι πολύ πιθανό να έχουμε στα χέρια τους δύο από τους τρεις εκτελεστές της δολοφονίας.

Από μία σφαίρα στο κεφάλι

Τα 4 θύματα βρέθηκαν εντός οχήματος και τα άλλα 2 στο έδαφος δίπλα από αυτό, ενώ για όλα τα θύματα διαπιστώθηκε ότι δέχθηκαν τουλάχιστον έναν πυροβολισμό στο κεφάλι (χαριστική βολή).

Από την αυτοψία που πραγματοποιήθηκε στον τόπο του εγκλήματος προέκυψαν σημαντικά στοιχεία που οδήγησαν στη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Ειδικότερα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 55 κάλυκες, 2 φυσίγγια πυροβόλου όπλου καθώς και 5 παραμορφωμένες βολίδες πυροβόλου όπλου, ενώ τα θύματα έφεραν στην κατοχή τους πλαστά δελτία ταυτότητας.

Έφυγε με ταξί

Μετά την δολοφονική επίθεση ο 32χρονος φεύγει από το σημείο με ταξί και πηγαίνει σε ξενοδοχείο όπου έμενε στο Νέο Φάληρο. Ετοιμάζει τα πράγματά του και πηγαίνει στο αεροδρόμιο με προορισμό τη Λέσβο όπου έμενε τα τελευταία χρόνια.

Στον έλεγχο των εισιτηρίων θα εντοπιστεί με τέσσερις σφαίρες στις αποσκευές του και δύο πλαστά δελτία ταυτότητες και συλλαμβάνεται. Πιθανότατα ο 32χρονος πάνω στην ταραχή του ξέχασε τις σφαίρες σε μια τσέπη.

Μέχρι και σήμερα αρνείται την εμπλοκή του στη δολοφονική επίθεση.

Ο 28χρονος φέρεται να έφυγε από το σημείο της επίθεσης μάλλον με μηχανή ίσως μαζί με το τρίτο άγνωστο άτομο που αναζητείται.

Με πολιτικό άσυλο

Σύμφωνα με την αστυνομία και οι δύο συλληφθέντες έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για παραβίαση του νόμου περί όπλων και περί αλλοδαπών.

Ωστόσο και οι δύο είχαν ελευθερία κινήσεων στη χώρα μας αφού τους είχε χορηγηθεί πολιτικό άσυλο και μετακινούνταν άνετα.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι και οι δύο φέρεται να εμπλέκονται σε κυκλώματα διακίνησης μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα ενώ διαβιούσαν άνετα χωρίς να ασκούν κάποια επαγγελματική δραστηριότητα.

Ο διπλός ρόλος του 32χρονου

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφερόμενα στον 32χρονο σημείωναν ότι στην Τουρκία ήταν αστυνομικός και όταν κατηγορήθηκε ως Γκιουλενιστής έφυγε στην Ελλάδα.
Από την Ελληνική Αστυνομία δεν επιβεβαιώνονται αυτές οι πληροφορίες.
Μάλιστα στις επίσημες ανακοινώσεις ο 32χρονος αναφέρεται ως άτομο που ανήκε στο περιβάλλον της εγκληματικής οργάνωσης που ήταν μέλη και τα 6 θύματα.

Ο 32χρονος είχε κερδίσει πλήρως την εμπιστοσύνη των 6 θυμάτων αφού ήταν αυτός που τους βοήθησε να έρθουν στην Ελλάδα. Τους προμήθευσε με πλαστές ταυτότητες και τους βρήκε μέρος να διαμένουν.

Επίσης θα ήταν αυτός που θα τους βοηθούσε να πάνε στην Ιταλία.

Μάλιστα ήταν αυτός που τους έβγαλε τα εισιτήρια για την Ιταλία που όπως αποδείχθηκε ήταν πλαστά αλλά άριστης ποιότητας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρχικά 32χρονος είχε νοίκιασε ένα διαμέρισμα στο Φάληρο για τους 6 αλλά στη συνέχεια με την δικαιολογία ότι θα είναι πολύ κοντά στο αεροδρόμιο τους βρήκε το σπίτι στη Λούτσα.

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο 32χρονος από την αρχή είχε επαφές με την αντίπαλη εγκληματική οργάνωση και σχεδίαζε την παγίδα ή κατά τη διάρκεια της παρουσίας των 6 στην Ελλάδα άλλαξε στρατόπεδο και τους έστησε την ενέδρα θανάτου.
Οι έρευνες στο κινητό του τηλέφωνο είναι σε εξέλιξη και αναμένεται να δώσουν απαντήσεις.

Related Articles

Back to top button