ΕΛΛΑΔΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Δεν μπορούσαμε να εξηγήσουμε τα επεισόδια της Τζωρτζίνας»

Για επεισόδια του παιδιού που δεν εξηγούνται επιστημονικά και για μία «ψύχραιμη» έως «ψυχρή» μητέρα, έκανε λόγο η εντατικολόγος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου του Ρίου Αλεξία Παπαθεοδωροπούλου

Για τα επεισόδια της εννιάχρονης Τζωρτζίναςπου δεν κατέστη δυνατόν να εξηγηθούν επιστημονικά αλλά και για τη συμπεριφορά της μητέρας του παιδιού Ρούλας Πισπιρίγκου για την οποία η μάρτυρας είπε ότι ήταν ψύχραιμη έως ψυχρή, μίλησε η παιδίατρος εντατικολόγος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου Αλεξία Παπαθεoδωροπούλου καταθέτοντας ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Η μάρτυρας η οποία είχε εξετάσει το παιδί μετά την ανακοπή που υπέστη στο Καραμανδάνειο και την παρακολουθούσε καθ όλη τη διάρκεια της νοσηλείας του στη Παιδιατρική κλινική του Ρίου, περιέγραψε λεπτό προς λεπτό τα επεισόδια που παρουσίαζε το κοριτσάκι όταν βρίσκονταν στη μονάδα νοσηλείας του νοσοκομείου και όχι στην ΜΕΘ.

Η γιατρός δέχθηκε πολλές ερωτήσεις και από την πρόεδρο του δικαστηρίου σχετικά με τη στάση και τη συμπεριφορά των γονέων του την περίοδο της νοσηλείας του παιδιού.

Πρόεδρος: Είχαν απορίες σχετικά με τη διαδικασία; Κάτι που τους προβλημάτιζε; Και μετά την αποσωλήνωση;

Μάρτυρας: Όσον αφορά την εξέλιξη της υγείας του παιδιού την αποκατάστασή του υπήρχαν συνεχείς συζητήσεις. Ενημερώθηκαν ότι μπορεί να πάρει και μήνες.

Στη συνέχεια η μάρτυρας ρωτήθηκε για την ουσία κεταμίνη αν μπορεί να χορηγηθεί μονής της ή σε συνδυασμό και με άλλες ουσίες.

«Και μόνο του αλλά συνήθως χορηγείται με κάποιο άλλο φάρμακο. Κάνουμε συνδυασμό φαρμάκων ουσιαστικά για να εξασφαλίσουμε μικρότερες δόσεις» είπε η γιατρός .

Πρόεδρος: Ποιες είναι οι ανεπιθύμητες ενέργειες;

Μάρτυρας: Σιελόρροια, μυδρίαση, βραδυκαρδία, υπόταση και υπέρταση σε κάποιες περιπτώσεις.

Πολιτική Αγωγή: Συζητήσατε στο νοσοκομείο αν μπορούσε να είχε επιδράσει κάποιος εξωγενής παράγοντας στα επεισόδια αυτά που δεν μπορούσατε να εξηγήσετε;

Μάρτυρας: Στο πλαίσιο της διαφορικής διάγνωσης ναι υπήρχε το παράδοξο δεν μπορούσαμε να τα εξηγήσουμε τα επεισόδια αυτά. Και συζητήσαμε μήπως έχει επιδράσει κάποιος εξωγενείς παράγοντας.

Πολιτική Αγωγή: Θυμάστε κάποιες αντιδράσεις της μητέρας;

Μάρτυρας: Ήταν αρκετά ψύχραιμη έως ψυχρή, ήταν αρκετά αποστασιοποιημένη και λιγομίλητη. Δυσκολεύονταν να εκδηλώσει τα συναισθήματά της σίγουρα, δεν εξέφραζε τις απορίες της.

Η δίκη συνεχίζεται με την εξέταση της μάρτυρος από το συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορουμένης Αλέξη Κούγια.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button