ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Έπιασαν μετά από καταδίωξη σπείρα που έκανε διαρρήξεις

Οι ύποπτοι εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο και επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό την Αθήνα, αλλά δεν τα κατάφεραν

Εδώ και τέσσερις μήνες έκαναν διαρρήξεις σε σπίτια σε χωριά της Ρόδου τα μέλη μιας εγκληματικής ομάδας, τα οποία άρπαξαν χρήματα, κοσμήματα και πολύτιμα αντικείμενα συνολικής αξίας 153.000 ευρώ. Μετά από καταδίωξη, συνελήφθησαν δύο άνδρες ηλικίας 19 και 29 χρόνων και μια 29χρονη λίγο πριν αναχωρήσουν αεροπορικώς από το νησί.

Οι δράστες εντοπίστηκαν από αστυνομικούς στο χωριό Παστίδα και τράπηκαν σε φυγή οδηγώντας επικίνδυνα μέσα σε κατοικημένες περιοχές, προσπαθώντας να αποφύγουν τον έλεγχο. Στη συνέχεια, οι δυο άνδρες και η 29χρονη εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο στην περιοχή των Καλυθιών και επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό την Αθήνα. Όμως, εντοπίστηκαν στο αεροδρόμιο “Διαγόρας” και συνελήφθησαν, ενώ αναζητούνται ακόμη δύο συνεργοί τους.

Στο εσωτερικό του κλεμμένου οχήματος βρέθηκαν διαρρηκτικά σύνεργα, πλήθος κοσμήματα και άλλα κλοπιμαία, καθώς και οι πινακίδες άλλου οχήματος. Μετά από έρευνα, εξιχνιάστηκαν τέσσερις διαρρήξεις που διέπραξε η σπείρα στο διάστημα από τον Δεκέμβριο του 2023 ως τις 30 Μαρτίου, η κλοπή του αυτοκίνητου με το οποίο μετακινούνταν για να εντοπίζουν τα σπίτια που θα “χτυπούσαν”, καθώς και δύο κλοπές πινακίδων από άλλα οχήματα. 

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές, βία κατά υπαλλήλων, απόπειρα επικίνδυνων σωματικών βλαβών και φθορά ξένης ιδιοκτησίας, με την οποία οι δύο άνδρες και η γυναίκα οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου. Οι αστυνομικοί “χτενίζουν” τη Ρόδο για να εντοπίσουν και τους άλλους δυο συνεργούς τους

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button