ΕΛΛΑΔΑ

Reuters: Ρωγμές στον κυβερνητικό συνασπισμό λόγω του νομοσχεδίου για την αλλαγή φύλου

Σημειώνεται ότι οι δεξιοί Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν ξεκαθαρίσει ότι θα το ψηφίσουν μόνο αν το όριο ηλικίας ανέβει στα 17 έτη

Για ρωγμές στον κυβερνητικό συνασπισμό κάνει λόγο το Reuters σε τηλεγράφημά του με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αλλαγή φύλου από την ηλικία των 15 ετών.

ADS

«Το άρθρο που ορίζει ότι η αλλαγή φύλου θα μπορεί να γίνεται από την ηλικία των 15 ετών έχει προκαλέσει ρωγμές στο συνασπισμό του Αλέξη Τσίπρα. Ο σύμμαχός του, οι δεξιοί Ανεξάρτητοι Έλληνες, είπαν ότι δεν θα το ψηφίσουν εκτός εάν το όριο ηλικίας ανέβει στα 17 έτη» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο τηλεγράφημα.

Το Reuters καταγράφοντας τις αντιδράσεις από την πρωτοβουλία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι έγινε δεκτή από ομάδες υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά, την ίδια ώρα, έχει αναδείξει τις πολιτικές διαφορές και τις διαφωνίες της εκκλησίας.

Στο τηλεγράφημα υπενθυμίζεται ότι με βάση το ισχύον καθεστώς όσοι θέλουν να προχωρήσουν σε νομική αναγνώριση της αλλαγής φύλου τότε θα πρέπει αφενός να τους έχει αναγνωριστεί «διαταρχή ταυτότητας φύλου» και αφετέρου να έχουν υποβληθεί σε αφαίρεση των αναπαραγωγικών τους οργάνων. «Αυτή η πρακτική έχει ευρέως καταδικαστεί ως παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αν και είναι κοινή σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες» προστίθεται στο κείμενο.

Στο Reuters μίλησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανέττα Καβαδία λέγοντας ότι «το να έχει κάποιος πρόσβαση στην αγορά εργασίας, το να μπορεί να ταξιδεύει ή το να μπορεί στην καθημερινότητά του να έχει το όνομα που θέλει και που ανταποκρίνεται σε αυτό που νιώθει, δεν θα πρέπει να είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης».

Το Reuters παραθέτει, τέλος, και την αντίδραση της Ιεράς Συνόδου που χαρακτήρισε την πρόταση απειλή για την ιερότητα της οικογένειας.

Related Articles

Back to top button