ΕΛΛΑΔΑ

Reuters: Η Ελλάδα πήρε νωρίτερα από άλλες χώρες της Ευρώπης μέτρα για τον κορωνοϊό

Τη γρήγορη και έγκαιρη λήψη προληπτικών μέτρων στην Ελλάδα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού επισημαίνει το Reuters.

Σε δημοσίευμα για το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, με την οποία ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την απαγόρευση των άσκοπων μετακινήσεων, το Reuters σημειώνει ότι η απόφαση γνωστοποιήθηκε την ημέρα που ανακοινώθηκε η μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων του κορωνοϊού, με την ανακοίνωση 94 νέων περιπτώσεων.

«Ξεκινώντας από τις 10 Μαρτίου, η Ελλάδα ενήργησε γρήγορα για να κλείσει σταδιακά σχολεία, κινηματογράφους, εστιατόρια, μπαρ, κλαμπ, καταστήματα, εμπορικά κέντρα, μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένης της Ακρόπολης, πριν από άλλες κυβερνήσεις στην Ευρώπη» αναφέρει το δημοσίευμα.

Σε ό,τι αφορά την αντίδραση των πολιτών, το Reuters σημειώνει ότι «οι Έλληνες σε μεγάλο βαθμό ακολούθησαν τις εκκλήσεις της κυβέρνησης να μείνουν στο σπίτι και να τηρήσουν κοινωνικές αποστάσεις». Παρ’ όλα αυτά, επισημαίνει ότι «κάποιοι επέλεξαν να φύγουν για τα νησιά ή τα εξοχικά τους, αψηφώντας τις προειδοποιήσεις για τους κινδύνους μετάδοσης».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button