ΕΛΛΑΔΑ

Ραχήλ Μακρή: «Συκοφάντησα τα ΕλληνικάHoaxes και ζητώ συγγνώμη»

“Σε δημόσια συγγνώμη προς τα ΕλληνικάHoaxes προέβη η πρώην βουλευτής Ραχήλ Μακρή, εξαιτίας συκοφαντικών ισχυρισμών που είχε αναρτήσει στο προσωπικό της προφίλ στο FB, και ενόψει ποινικής δίκης μετά από μήνυσή μας» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους τα EH.


Μετά την ψευδή και συκοφαντική ανάρτησή της, απαντήσαμε άμεσα.
Καταθέσαμε μήνυση και αγωγή. Στην αγωγή καταδικάστηκε σε χρηματική αποζημίωση (εκκρεμεί στο Εφετείο).
Το ποινικό δικαστήριο ορίστηκε στις 4/5/2023 (σήμερα).
Την 1/5/2023, η κ. Ραχήλ Μακρή προέβη στην ακόλουθη υπεύθυνη δήλωση:

ΔΗΛΩΣΗ (Προς Δ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών)
«Στις 18 Ιανουαρίου 2021 αναδημοσίευσα στον προσωπικό μου λογαριασμό στο FACEBOOK κείμενο από τον ενημερωτικό ιστότοπο ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑ με τον ισχυρισμό ότι «Από τα ΜΑΥΡΑ ΤΑΜΕΙΑ του Υπουργείου Εξωτερικών και της ΕΥΠ πληρώνονται τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ HOAXES». Το κείμενο περιείχε βαρύτατους συκοφαντικούς ισχυρισμούς για την Oμάδα Ελέγχου Γεγονότων “Ελληνικά Hoaxes” και πιο συγκεκριμένα για τους κ.κ. Θ. Δανιηλίδη και Α. Σιτίστα. Αναγνωρίζω ότι οι περιεχόμενοι στην αναδημοσίευσή μου χαρακτηρισμοί και ισχυρισμοί είναι παντελώς ψευδείς και αβάσιμοι, προσέβαλαν δε βαρύτατα την τιμή και την υπόληψη των διαχειριστών της ομάδας “Ελληνικά Hoaxes”, δεδομένου ότι εμφανίζουν τα μέλη αυτής ως πληρωμένους υπαλλήλους του Υπουργείου Εξωτερικών και της ΕΥΠ, που εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία, και όχι ως ανεξάρτητους και αντικειμενικούς διασταυρωτές ειδήσεων, όπως έχουν πιστοποιηθεί από τον διεθνή οργανισμό IFCN. Εκφράζω την λύπη μου και ζητώ συγγνώμη για την επίμαχη αναδημοσίευση, δηλώνω δε ότι σέβομαι το έργο των “Ελληνικά Hoaxes”. Δηλώνω επίσης ότι κατά την αναδημοσίευση του επίμαχου κειμένου δεν γνώριζα ότι οι ισχυρισμοί που εμπεριέχονται σε αυτό είναι ψευδείς. Δεσμεύομαι να καταβάλω το χρηματικό ποσόν των 500 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες από την Ουκρανία. Η παρούσα δήλωση μπορεί να χρησιμοποιηθεί δικαστικώς και εξωδίκως από τα “Ελληνικά Hoaxes.
Ραχήλ Μακρή”

Μετά την παραπάνω δήλωση, και την κατάθεση χρημάτων σε φιλανθρωπικό λογαριασμό που εμείς της υποδείξαμε, δηλώσαμε στο δικαστήριο ότι δεν επιθυμούμε πλέον την καταδίκη της κ. Ραχήλ Μακρή.
Η αλήθεια έλαμψε!

ΥΓ: Πιστεύουμε ότι κάθε διένεξη μπορεί και πρέπει να επιλύεται εξωδικαστικά. Προϋπόθεση αυτού είναι βεβαίως να μην διατυπώνονται εν θερμώ αστήρικτοι ισχυρισμοί, που προσβάλλουν την τιμή και την υπόληψή μας. Στόχος μας δεν είναι η εκδίκηση, ούτε η τιμωρία, αλλά η αποφυγή ψευδών και συκοφαντικών ισχυρισμών προς τα μέλη της ομάδας μας.

Related Articles

Back to top button