ΕΛΛΑΔΑ

Πυροβολισμός 16χρονου Ρομά: Γιατί δεν έχει εκδοθεί ιατρικό ανακοινωθέν για την υγεία του, ρωτά η ΟΕΝΓΕ

Ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ

Ένα από τα ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα σχετικά με την επίθεση αστυνομικού της ΔΙΑΣ στον 16χρονο Ρομά είναι γιατί δεν έχει εκδοθεί ιατρικό ανακοινωθέν από το νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» στο οποίο χαροπαλεύει ο νεαρός.

Ο 16χρονος νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση από το πρωί της Δευτέρας, ωστόσο δεν έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση για την κατάσταση και την πορεία της υγείας του, με την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) να εκφράζει ξεκάθαρα τη δυσαρέσκειά της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε και κοινοποίησε στον υπουργό Υγείας Θανάση Πλεύρη και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο, «η έκδοση ιατρικού ανακοινωθέντος σε κάθε περίπτωση είναι ευθύνη του εκάστοτε διοικητή του νοσοκομείου. Ευθύνη των γιατρών είναι η ενημέρωση των συγγενών του ασθενούς».

Οι γιατροί του ΕΣΥ χαρακτηρίζουν «απαράδεκτη τη στάση του διοικητή του “Ιπποκράτειου” Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης να μην εκδίδει ανακοινωθέν για την κατάσταση του 16χρονου θύματος δολοφονικής αστυνομικής βίας, εφόσον έχει τη σχετική άδεια από τους συγγενείς του ασθενούς».

Related Articles

Back to top button