ΕΛΛΑΔΑ

Πόλεμος Ισραήλ- Χαμάς: Νεκρή Ισραηλινή με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη

«Δολοφονήθηκε πισώπλατα από τη Χαμάς ενώ έτρεχε να σωθεί»

Συνεχίζονται οι ταυτοποιήσεις των νεκρών στο Ισραήλ, μετά την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς το πρωί του Σαββάτου, με 1.200 Ισραηλινούς να έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής.

Μεταξύ των νεκρών που δολοφονήθηκαν από τη Χαμάς είναι και μία νεαρή Ισραηλινή γυναίκα, η οποία είχε καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη, όπως έκανε γνωστό σήμερα η πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα, με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με την πρεσβεία, πρόκειται για την Έντεν Μπεν Ρούμπι, η οποία επισκεπτόταν κάθε καλοκαίρι την Ελλάδα από μικρό παιδί και που «δολοφονήθηκε πισώπλατα από τη Χαμάς ενώ έτρεχε να σωθεί».

Όπως αναφέρουν πληροφορίες που επικαλείται ο ΣΚΑΪ, η Εντέν Μπεν Ρούμπι λάτρευε τη Θεσσαλονίκη, ενώ επισκεπτόταν τη χώρα μας κάθε καλοκαίρι. Μάλιστα, η νεαρή Ισραηλινή ήταν ομαδάρχισσα στην εβραϊκή κατασκήνωση στο Λιτόχωρο της Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, η νεαρή γυναίκα δεν είχε συγγενείς στη Θεσσαλονίκη αλλά πολλούς φίλους, όπως προκύπτει από τις αναρτήσεις της στα social media. Σύμφωνα με πληροφορίες βρισκόταν στο μουσικό φεστιβάλ Supernova και τα ίχνη της αγνοούνταν για τρεις ημέρες. Αν και οι γονείς της ήλπιζαν πως μπορεί να είναι ζωντανή και να έχει βρεθεί στη Γάζα ως όμηρος, σήμερα ταυτοποιήθηκε η σορός της.

«Η Έντεν Μπεν Ρουμπι δεν είναι πια ανάμεσα μας! Η Ισραηλινή με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη που επισκεπτόταν κάθε καλοκαίρι την Ελλάδα από μικρό παιδί δολοφονήθηκε πισώπλατα από τη Χαμάς ενώ έτρεχε να σωθεί. Η κτηνωδία δεν έχει όρια! Συλλυπητήρια στην οικογένεια της! Είναι φτωχά τα λόγια..», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανάρτησητης ισραηλινής πρεσβείας.

Related Articles

Back to top button