ΕΛΛΑΔΑ

Πληστηριασμός στο σπίτι της Ιωάννας Κολοβού : «Δεν έχω άλλο σπίτι, είμαι σε απελπισία»

Συγκέντρωση αλληλέγγυων και βουλευτών σταμάτησαν τη διαδικασία

“Δεν έχω άλλο σπίτι, δεν έχω τίποτα. Το παιδί μου θα πάει φαντάρος. Δεν ξέρω τι θα κάνω, είμαι σε απελπισία”. Είναι τα λόγια της Ιωάννας Κολοβού  στο NEWS 24/7, λίγο μετά τη διακοπή της διαδικασίας έξωσης από αλληλέγγυους και βουλευτές που μπήκαν στο σπίτι της.

Το πρωί εκτυλίχθηκαν πρωτοφανείς εικόνες στο σπίτι της χαμηλοσυνταξιούχου δημοσιογράφου, που βγήκε σε πλειστηριασμό για χέρη 15.000 ευρώ.

Αστυνομικοί με παρουσία δικαστικού κλητήρα μετέβησαν στο διαμέρισμα της κας Κολοβού προκειμένου να της κάνουν έξωση. Μάλιστα,κατέστρεψαν την πόρτα με πριόνι, όπως κατήγγειλε κι ενώ δεν επέτρεπαν στην ίδια να εισέλθει σε αυτό, προκειμένου να γίνει καταγραφή των επίπλων και άλλων αντικειμένων. Η κα Κολοβού κατήγγειλε επίσης οτι ο δικαστικός κλητήρας τη χτύπησε δυνατά στο χέρι.

Η κα Κολοβού είχε κάνει γνωστή την παρουσία αστυνομικών απο νωρίς το πρωί μέσω ανάρτησής της στο facebook.

Βουλευτές της αντιπολίτευσης, γείτονες και αλληλέγγυοι που είχαν συγκεντρωθεί έξω απο το σπίτι, ανέβηκαν στον όροφο του διαμερίσματος και εμπόδισαν το σφράγισμά του. Μεταξύ αυτών ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, η βουλεύτρια Όλγα Γεροβασίλη,  ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης και ο βουλευτής του ΜέΡΑ 25 Κρίτων Αρσένης.

Μάλιστα, η Όλγα Γεροβασίλη, φέρεται να ρώτησε τους αστυνομικούς για την βίαιη εισβολή στο διαμέρισμα: “Ο Ρωχάμης ήταν μέσα και μπήκατε έτσι;”.

Όπως είπε η κα Κολοβού στο NEWS 24/7 αυτή τη στιγμή τόσο η ίδια όσο και οι αλληλέγγυοι που σταμάτησαν τη διαδικασία έξωσης, βρίσκονται μέσα στο σπίτι.

Είπε επισης πως αστυνομικοί τη διαβεβαίωσαν οτι η πορτα θα επισκευαστεί και θα μπορεί η ίδια να παραμείνει μέσα για 1-2 μέρες ενώ  σε συνεννόηση με τον δήμαρχο θα αναζητηθεί κατάλυμμα.

“Εγώ θα μείνω μέσα στο σπίτι μαζί με όλους. Δεν θα φύγουμε απο εδώ, τα παιδιά κάνουν κατάληψη” ενέφερε χαρακτηριστικά ενώ έκανε γνωστο πως  το απόγευμα, στις 16.30, προγραμματίζεται συγκέντρωση έξω από το σπίτι της από αλληλέγγυους.

Η περίπτωση της Ιωάννας Κολοβού
Η Ιωάννα Κολοβού  έχει πάρει σύνταξη από το 2011, καθώς εργαζόταν ως δημοσιογράφος. Ο σύζυγος της έχει φύγει από τη ζωή και η κα Κολοβού έχει για χρόνια προσπαθήσει να παρέχει ό,τι είναι δυνατό στον γιο της, προκειμένου να καταφέρει να σπουδάσει, παρά τα προβλήματα υγείας της. Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, είχε πάρει πιστωτικές κάρτες της Εθνικής, πληρώνοντας για χρόνια τις δόσεις που της αναλογούσαν.

Τα πράγματα όμως δεν εξελίχθηκαν ομαλά:  «Μετά από περίπου 10 χρόνια που πλήρωνα, περίπου το 2011 είχα αρχίσει να δυσκολεύομαι πάρα πολύ, καθώς είχε φύγει ο σύζυγός μου από τη ζωή και εγώ με μια σύνταξη 700 ευρώ προσπαθούσα να μεγαλώσω το παιδί μου εν μέσω της οικονομικής κρίσης. Ποτέ δεν ήμουν της άποψης ότι δεν πρέπει να πληρώνω τις υποχρεώσεις μου και ούτε τώρα είμαι», έλεγε στο Magazine.

Η ίδια βρήκε ένα πρόγραμμα από την τράπεζα με το περίφημο σλόγκαν “Όλα σε ένα νοικοκυρεμένα”, “οπότε πήγα να ενοποιήσω όλο το χρέος που είχε δημιουργηθεί σε ένα πακέτο και να συνεχίσω να το πληρώνω μηνιαία. Τα χρήματα που οφείλονταν είχαν φτάσει με τους τόκους τα 15.000 ευρώ”..

Εχοντας πια ενοποιήσει τα χρέη από τις κάρτες της, συνέχισε να πληρώνει για κάποιο διάστημα μέχρι που πλέον της ήταν, όπως λέει, αδύνατο, με τα 700 ευρώ που αποτελούν το μοναδικό της εισόδημα.

Οι προειδοποιήσεις και τα τηλεφωνήματα από την τράπεζα και το δικηγορικό γραφείο που είχε αναλάβει τον ρόλο εισπρακτικής εταιρείας, ήταν συνεχόμενα, με την κα Κολοβού όμως να αδυνατεί να βρει λύση. Το 2014 πλέον, της μεταφέρθηκε πως η τράπεζα θα προχωρήσει τις διαδικασίες για να εκδοθεί διαταγή πληρωμής και στη συνέχεια θα κάνει κατάσχεση του μοναδικού περιουσιακού της στοιχείου, αφού τα επιτόκια είχαν ανεβάσει το χρέος στις 30.000 ευρώ. Πράγματι, το 2014, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών εξέδωσε την διαταγή πληρωμής με αριθμό 15577/2014.

«Συνέχισαν να με παίρνουν τηλέφωνο από το δικηγορικό γραφείο που λειτουργούσε ως εισπρακτική για λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας, ζητώντας μου να πληρώσω κάποια χρήματα για να γλιτώσω το ενδεχόμενο να πλειστηριαστεί το σπίτι. Ζήτησα ξανά από την τράπεζα να γίνει διακανονισμός και μου απάντησαν πως έπρεπε πρώτα να δώσω 5.000 ευρώ μετρητά.

Δεν τα είχα, έτρεξα στην ΕΣΗΕΑ και αφού έγινε μια προσπάθεια, πήρα τα χρήματα ως προκαταβολή του ΕΦΑΠΑΞ που θα λάμβανα. Τα έδωσα. Λίγο καιρό μετά όμως, μου ζήτησαν άλλα 2.000 ευρώ προκειμένου να μπουν σε διαδικασία να συζητήσουν διακανονισμό. Έγινα έξω φρενών. Με κορόιδευαν ενώ ήξεραν πως δεν έχω καταθέσεις και τα μόνο μου εισόδημα ήταν 700 ευρώ το μήνα», λεει  η κα Κολοβού.

Το σπίτι της κατασχέθηκε από την τράπεζα, η συνταξιούχος, σύμφωνα με όσα περιγράφει, λόγω οικονομικής αδυναμίας δεν κατάφερε να κάνει οποιαδήποτε πράξη ανακοπής της διαδικασίας και έτσι όλα οδηγούσαν στον πλειστηριασμό. Η τελευταία προσπάθεια που έκανε να προσεγγίσει τους δανειστές της για να βρεθεί μια λύση έπεσε στο κενό.

Ο πλειστηριασμός του διαμερίσματος στα Άνω Ιλίσια έγινε τελικά ηλεκτρονικά, στις 16 Μαρτίου 2022 με την παρουσία συμβολαιογράφου.

πηγή www.news247.gr/

Related Articles

Back to top button