ΕΛΛΑΔΑ

«Πλημμύρισε» ξανά η Ερμού – Τεράστιες ουρές έξω από τα καταστήματα

Κοσμοσυρροή παρατηρήθηκε και σήμερα στο κέντρο της Αθήνας, όπου εκατοντάδες καταναλωτές σχημάτισαν ξανά μεγάλες ουρές έξω από εμπορικά καταστήματα. 

Εκατοντάδες Αθηναίοι επισκέφτηκαν την οδό Ερμού για να κάνουν τα ψώνια αλλά και τη βόλτα τους, εκμεταλλευόμενοι το πρόσφατο άνοιγμα του λιανεμπορίου αλλά και τις χειμερινές εκπτώσεις, ωστόσο αν και φορούσαν μάσκες, λόγω της πολυκοσμίας ήταν σχεδόν αδύνατο να τηρηθούν οι απαραίτητες αποστάσεις. 

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής και του ΕΒΕΠ, Βασίλης Κορκίδης, οι εκπτώσεις σε συνδυασμό με το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων λιανικής δημιούργησαν έντονη αγοραστική κίνηση. Όσον αφορά στις επιλογές των καταναλωτών, οι περισσότεροι προτίμησαν να αγοράσουν «επώνυμες» φίρμες ένδυσης, υπόδησης, αθλητικών ειδών, καλλυντικών, δερμάτινων αξεσουάρ και άλλων ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Γενετικής, Μανώλης Δερμιτζάκης, σχολιάζοντας τις εικόνες συνωστισμού στα καταστήματα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μπει «κόφτης SMS» για τα ψώνια, καθώς δεν μπορεί να βγαίνει ο κόσμος τρεις και τέσσερις φορές δίωρα. «Θα πρέπει να μπει κόφτης, αν γίνει κατάχρηση που βγαίνει από το σχεδιασμό της επιτροπής», σημείωσε. 

Δείτε φωτογραφίες από το κέντρο της Αθήνας:

Related Articles

Back to top button