ΕΛΛΑΔΑ

Πλημμύρισαν την Αθήνα χιλιάδες επιστήμονες – Δυναμικό παρόν της Αιτωλοακαρνανίας

«Εμπρός λαέ, τέρμα οι αυταπάτες / ή με τις κουκούλες ή με τις γραβάτες» ένα από τα συνθήματα που κυριάρχησαν- Κρέμασαν συμβολικά τις γραβάτες τους στα δέντρα στον Αγνωστο Στρατιώτη οι δικηγόροι

Πλημμύρισαν τους δρόμους της Αθήνας οι χιλιάδες επιστήμονες που κατέβηκαν για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες σε διαδήλωση ενάντια στο Ασφαλιστικό του Κατρούγκαλου.

Δυναμικό παρόν έδωσε και ο επιστημονικός κόσμος της Αιτωλοακαρνανίας.

12620755_1679494375661809_1249996475_o

Από το πρωί ξεκίνησαν τα πούλμαν του περιφερειακού ΤΕΕ και των άλλων επιστημονικών συλλόγων του νομού και έφτασαν στην Αθήνα λίγο πριν την συγκέντρωση. (Αυτή την ώρα είναι στον δρόμο της επιστροφής).

image

12557241_1679494392328474_454399587_o

Στις 11:30 το πρωί συγκεντρώθηκαν όλοι στα Προπύλαια.

Πάνω από επτά χιλιάδες επιστήμονες, αυτοπασχολούμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες που διατράνωσαν την αντίθεσή τους στο ασφαλιστικό κυβερνητικό νομοσχέδιο.

Με τις γραβάτες… στο πουκάμισο και κρατώντας άλλες στα χέρια, οι δικηγόροι φωνάζουν συνθήματα όπως: «Όλοι στο δρόμο να αλλάξουμε το νόμο», «Ψέμα κάθε λέξη στο στόμα του Αλέξη», «Κάτσε καλά Κατρούγκαλε», «Κατρούγκαλε παραιτήσου», «Αγώνας διαρκείας είναι η απάντηση στον υπουργό εργασίας». Ακόμη, οι δικηγόροι φωνάζουν: «Κατρουγκαλε και Τσίπρα ακούστε το καλά αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά», αλλά και «Ανοίξτε τις πόρτες να φύγουνε οι κότες», «Ανοίξτε τις πύλες να φύγουν οι ξεφτίλες», ακούγονται επίσης από τους συγκεντρωμένους.

Η πορεία των συγκεντρωμένων ξεκίνησε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι με κατεύθυνση το υπουργείο Εργασίας, στην οδό Σταδίου και κατόπιν τη Βουλή.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης αποδοκιμάστηκε από μερίδα συγκεντρωμένων αριστεριστών και μελών του ΑΝΤΑΡΣΥΑ ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιώργος Παναγόπουλος. Την ώρα που ετοιμαζόταν να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους διαδηλωτές του πέταξαν καφέδες και τον αποδοκίμασαν, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει. Ενώ έφευγε, ένας από τους διαδηλωτές επιχείρησε να τον χτυπήσει με το πλακάτ που κρατούσε.Related Articles

Back to top button