ΕΛΛΑΔΑ

Πετρούνιας: Να έρθει ο πρωθυπουργός, να δει πού προπονούμαστε

Να έρθει σε μία από τις επόμενες προπονήσεις του, για να διαπιστώσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες γίνονται οι προπονήσεις, κάλεσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο χρυσός ολυμπιονίκης, παγκόσμιος πρωταθλητής και κάτοχος, πλέον, για τρίτη διαδοχική χρονιά, του χρυσού μεταλλίου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, Λευτέρης Πετρούνιας.

 

 

 

«Καταρχάς είμαι ένας άνθρωπος με σεβασμό. Δεν έχω έλλειψη σεβασμού προς κανέναν άλλον. Αυτό που έγραψα στον πρωθυπουργό, αυτό θα έλεγα σε όλες τις πολιτικές ηγεσίες. Τον παρακάλεσα να έρθει στην προπόνησή μας. Θα είναι μεγάλη μας τιμή, αλλά και ταυτόχρονα θέλουμε να δει πού προπονούμαστε, με τι συνθήκες και από που βγαίνουν αυτοί οι αθλητές», τόνισε χαρακτηριστικά στο ραδιόφωνο του Real ο Λευτέρης Πετρούνιας.

Κληθείς να σχολιάσει προηγούμενη δήλωση του ότι «στη χώρα της ασυνέπειας παραμένουμε συνεπείς», είπε: «Η ασυνέπεια είναι μια λέξη που έχει πολλές μορφές στη χώρα μας και έχει αποδειχτεί με διάφορους τρόπους, όπως η έλλειψη συνθηκών, οι υποσχέσεις πως τα προβλήματα θα λυθούν αλλά και το γεγονός ότι οι αθλητές μένουν απλήρωτοι, είναι όλα χωρίς πρόγραμμα».

Σχετικά με την πρόσφατη τοποθέτησή του ότι αν δεν είχε τους χορηγούς του ίσως και να είχε σταματήσει τον πρωταθλητισμό ανέφερε: «Αυτό είναι ξεκάθαρο. Δεν γίνεται να κάνεις τόσο υψηλό αθλητισμό, τόσες πολλές ώρες την ημέρα, τόσες πολλές ημέρες την εβδομάδα και να μην έχεις ένα ευρώ στην τσέπη σου. Δεν είμαι 13 χρονών. Εχω υποχρεώσεις. Εχω σπίτι, έχω την οικογένειά μου, που την έχω στηρίξει από όταν “έφυγε” ο πατέρας μου. Εχω αρκετές υποχρεώσεις και δεν μπορώ να τα καταφέρω μόνος μου».

Πρόσθεσε μάλιστα πως πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο του Μπακού δεν είχαν εκταμιευθεί έγκαιρα τα χρήματα από τον προϋπολογισμό. «Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μπακού δεν είχε δοθεί προηγουμένως ο προϋπολογισμός οπότε η ομοσπονδία χρειάστηκε να αντλήσει με άλλο τρόπο χρήματα. Τα δανείστηκε… δεν κατάλαβα ακριβώς τι έγινε». Και σημείωσε: «Εγώ έχω τον μισθό μου από τους χορηγούς μου».

Και σημείωσε: «Εγώ έχω τον μισθό μου από τους χορηγούς μου».

Στο ερώτημα τι του προσφέρει η Πολιτεία, ο κ. Πετρούνιας απάντησε: «Η πολιτεία δεν γνωρίζω ακριβώς τι σχέδιο έχει. Τι θέλω να πω με αυτό; Κάθε χρόνο μαθαίνουμε ότι υπάρχουν καινούργιες αποφάσεις για τις πριμοδοτήσεις των αθλητών για τις επιτυχίες. Τα προνόμια δεν υπάρχουν πια, διορισμοί και όλα αυτά που υπήρχαν παλιά. Κατά ένα τρόπο με πολλά από αυτά συμφωνώ, αλλά κάποιο κίνητρο πρέπει να μένει πάντα. Προνόμια είχαν οι Ολυμπιονίκες από την αρχαία Ελλάδα. Δεν γίνεται να τα καταργήσεις 100%. Πρέπει να δώσεις ένα κίνητρο σε έναν αθλητή για να “χτυπιέται” όλη ημέρα».

Related Articles

Back to top button