ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε ο Έλληνας εφοπλιστής Παναγιώτης Λαιμός

Ο εφοπλιστής Παναγιώτης Λαιμός πέθανε σε ηλικία 88 ετών μετά από νοσηλεία στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Όπως έγινε μόλις σήμερα γνωστό, ο εφοπλιστής κηδεύτηκε σε στενό οικογενειακό κύκλο την Παρασκευή. Καταγόταν από τις Οινούσσες και ένα πολύ μεγάλο μέρος της ζωής του έζησε στο Λονδίνο. 

Η ενασχόλησή της οικογένειας του με τη ναυτιλία είχε ξεκινήσει το 1905, με την απόκτηση του ατμόπλοιου «Μαριέττα Ράλλη» από κοινού με τις Οικογένειες Πατέρα και Χατζηπατέρα.

Υπήρξε προσωπικός φίλος του πρίγκιπα Καρόλου και της πριγκίπισσας Νταϊάνα, του πρίγκιπα Μιχαήλ του Κεντ και άλλων εστεμμένων «γαλαζοαίματων». Μαζί με την σύζυγό του, Χρυσάνθη, ήταν άλλωστες ανάμεσα στους ελάχιστους Έλληνες προσκεκλημένους στον γάμο του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον το 2011.

Στην κατοικία του ζεύγους Λαιμού στο Knightsbridge του Λονδίνου δίνονταν συχνά επίσημα δείπνα, γκαλά και δεξιώσεις. Το 1993, η Χρυσάνθη Λαιμού είχε ιδρύσει τον σύλλογο Life Action Trust ο οποίος προσέφερε υποτροφίες σε νέους Έλληνες καλλιτέχνες, και κυρίως σε σπουδαστές της κλασικής μουσικής στο Λονδίνο.

Η δραστηριότητα της οικογένειας διαχωρίστηκε σε τέσσερις κλάδους: του Κωνσταντή Μιχαήλ Λαιμού, του Χρήστου Μιχαήλ Λαιμού, του Αντωνίου Γ. Λαιμού (Παπαλαιμού) και του Ιωάννη Κωνσταντή Λαιμού. Πρόκειται για μία από τις πλέον πολυπληθείς του ελληνικού εφοπλισμού.

Related Articles

Back to top button
Close
Close